Thursday, July 2, 2009

Pregnancy NEWs....

Hari ni hari check up aku kat pakar... mcm biasa pg aku g check up.. tp malangnya bila sampai spital tu Doc dah pegi meeting lak.. nurse kata biasanya meeting makan masa 2 jam.. dia nak ganti doc lain aku taknak... so decide ngan hubby petang dtg semula...

So kul 3 ptg td pegi semula ke spital.. tunggu tak lama la sebab pg tu aku dah amik number n siap2 dah timbang n buat urine test... everthing ok.. berat naik 2kg.. hahah.....

Mcm biasa doc tanya ad masalah ke apa... sku citer la .. lately kerap sakit pinggang n punggung... doc kata normal tp dia tak galakkan aku tido telentang seeloknya mengiring.. tu mmg biasa aku buat tp kdg2 tak sedar gak ter telentang tidonya aku nih... tgh tido kdg tak rasa telentang ke mengiring ke kan.. tp sekarang ni nak beralih kanan ke kiri ke mmg payah.. sebab sakit sgt pinggang... nak bangun pagi pun kdg kena pegang sesuatu tuk bangun tak pun dgn bantuan hubby... doc bgtau aku dah 8 bulan 1 minggu.. kaki bengkak sket dia kata ni mesti banyak jalan ni.. hubby kata aku kemaruk beli brg baby... doc senyum jee...


Hati aku rasa berdebar bila nak scan tu... mmm nampaknya kedudukan baby tetap di tempat yg sama.. belah kanan perut tu rupanya punggung dia.. patutla selalu mengeras kat situ . aku ingatkan kepala dia...kepala lak duk belah kiri perut manakala kaki tetap kat bawah... nampak gaya baby aku ni cam semangat jek,.. doc tunjuk kaki n betis dia amboii ketara tulang2 dia... Anu baby pun nampak jelas sgt2.. suka papa dia tgk..moga2 dia sihat hendaknya...


Arini doc bg penerangan agak panjang lebar.. dr hasil rekod check up aku baby hanya penah turun kepala kat bawah sekali jek masa dia umur 4 bulan.. lain2 semua kedudukan sama, kaki kat bawah.. patutla selalu aku rasa gedik2 kat bawah nun... rupanya kaki dia terkodek-kodek berenang gaknya.. hihi..

Doc berbincang ngan hubby maybe baby akan dikeluarkan awal seminggu sebelum tarikh due... TAPI selepas doc buat scan.. dia kata maybe awal 2 minggu plak... dia siap bg tarikh maybe 28 or 29 Julai ni... HAAAAA!!!! terkejut gak aku... kemungkinan besar kena C-Ser coz aku kan penah ada sejarah kehamilan dulu kan.. doc memikirkan faktor2 yang sewaktu dengannya kenapa aku perlu jalani Cser... tp pertengahan bulannanti aku kena dtg balik check up... doc akan bg keputusan n tgk perkembangan baby.. manatau ada keajaiban tuhan kan.. dia nak duk elok lak... tp kan huhuh tetiba jantung berdegup kencang jek... mcm tak caya dah tak lama nak jumpa baby ni... huhuh

Kawan2 doakan la aku selamat yer walau apapun cara baby ni nak kuar aku redha.. janji dia selamat n sihat... semakin hari semakin berdebar... saat di nanti akan tiba... huuuhuu.. kmiss u baby..

kat spital td jumpa gak Sabrina pelakon and peserta sehati berdansa tu.. muka mix tu.. bawa anak dia g check up kat situ.. anak dia so cute... nak amik gambo diorg tu idakleerrr mcm segan la pulak kan... :P

Hari ni aku dapat MC.. tp tak duk umah pun.. ajak hubby singgah butik ANAKKU.. dia pun follow je takut tak sempat lak kang siapkan brg baby.. hehhe


haaa sempat lg tu kan....


Dah lama aku cari blanket mickey ni.... akhirnya dapat jugak... yeaaa.....

19 bebelan kawanku:

salina said...

hai ida.. x pe la kalau czer.. anak aku yang first dulu pun czer gak pasal oblique.. kedudukan kepala tu senget sket.. masa check up sblum tu doc dah kata tpi tunggu check up sekali lagi la baru leh confirm czer @ tak.. alih2 air ketuban pecah dulu jadi terus masuk labour room.. 12 jam menahan sakit baru doc decide czer sebab baby x turun2 pun.. kalau tau awal2 aku czer x ler terseksa macam tu..

Dj Epoi said...

Inshaallah semua akan Ok dik....

Jangan tension2 releks!!!!

Perbanyakkan memohon pada yg maha esa........setiap orng berbeza,,,!!!

Akan Ok nyerlah!!!!

AmiYs said...

mesti dup dap jek jantung kan... i doakan sume selamat k. :):):)

SSulieana said...

gud luck!semoga sume slamat k!

fuadnis said...

haah la ida..tak kisahla baby kuar camne..nis dl pun gitu..ukail tak mau pusing sampai kesudah..last2 dia kuar awal dua minggu awal..tpaksa operate..janji sume sihat n selamat..

ntah2 baby kita kuar sama2 tak nanti??he..he..

yatie chomeyl said...

blanket tu sama dgn baby SN punyer hehe hope evrything went well for both of u

*SiRibenMerah said...

yesss.. baby dah nak kuar.. hehe.. akak take care.. hope selamat segalanya.. nnt baby da kuar jgn lupa inform ayang tau.. ouhhhh..
merindu akak..

hugs n kisses~

isya said...

dah dekat la mcm tu! tak sabar nak tgk anak ida..

mcm yg mmber2 lain kata la, tk kisah kuar ikut mana pun, janji ida ngan baby sihat & selamat..

suked8787 said...

Yela Eida...jgn risau sgt ok. InsyaAllah everything ok. Selamat Menjadi Ibuuuu...mesti x sabaq kan?

Mintak Allah permudahkan segala urusan.

umie@kakyong said...

Eida... memang lah risau kan... tapi... tak yah la fikir sgt2... apa pun... kita berserah je pada Tuhan... semua nya akan selamat...

Nadia Yuna said...

semoga semuanya baik2 saja untuk sis. Insyaallah. Moga dipermudahkan segala urusan =)

MariaFaizal said...

Do take a good care dik..
Sorry dik lama x visit here as so occupied wz new job :(

+NADS+ said...

uih...dah xlame tuh...
hope sume berjalan lancar...
nad doakan u n anak selamat sumenyer...

banyakkan doa n minum jus kurma..sangat bagus for baby n u...
terutama dah dekat nak deliver nih...

IBU KUMBANG said...

iskh.. debarnye. doa bebanyak ye. semoga dipermudahkan tuhan!

@e_da said...

Salina.. o ye ker ina.. ni mmg kedudukan baby sama je tak berubah tu pasal doc decide awal nak c ser tu... berdebar gak ni...


DJ epoi.. harapnya camtu la.. risau gak ni...


Amiys.. tima kasih yerk... mmg berdebar bila tau nak kena potong ni...

Sueliana.. thanx ya doakan sy...

@e_da said...

Anis... oo ukail pun czer ek.. takpela kan janji baby sihat.... yer kot ntah2 sama bersalinnya kita nih....


Yatie... blanket mickey tu comel kan.. geram.. doakan ida yerk... thanx..

Ayang... sure nanti baby kuar akak bgtau ayang ek.. ehheheh... miss u too dear..


Isya.. ida pun berdebar mamin dekat nak jumpa baby.. hihi...


Kak suked.. thanx.. berdebar camanala dah ada anak nanti.. hihi

Kak umie... doa dan semangat semua la buat ida kuat nanti.. thanx ya...

@e_da said...

Nadia.. thanx ye dik.. harap2nya mcm tu la...


Kak maria.. patutla senyap je... akak citerla perkembangan kerja akak tu... hopefully everthing will be ok..

Nads.. thanx bg petua tu yerr... setakat ni ida byk makan buah kurma... :)

dina said...

kat mana ada jual blanket mickey tu dah lama cari xjumpa2 kesian betul kat saya ? kat butik anakku ada x?

@e_da said...

@dina

butik anakku ada jual dina.. tapi tak semua branch ada...

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah