Friday, August 21, 2009

21 ogos 2009

Tarikh hari ni adalah tarikh sebenar DUE DATE aku melahirkan mika... tp mika dah 2 minggu dah hari ni keluar dr perut mama... alhamdulillah...

ptg td g check up kuning lg.. alhamdulillah kuning dah turun pada reading 11.3 dari 12.9 2 hari lepas.. ada skit kelegaan.. tp hati tetap tak senang.. mika start panas badan sejak kul 3 pg td.. masa aku nak bg susu dia dah mc tak nak.. di luahnya susu.. mungkin tekak tak sedap.. badan dah mula hangat.. selalu kalau bg susu tak penah tak abis.. laju je minum.. hati aku dah mula risau...








tengokla keadaan dia bila demam.. aku dah nak menangis tengok... ptg td doc dah bg ubat demam.. harap2 surut la esok..aku tak lalu makan bila tgk dia demam.. tp dia anak yg baik walaupun demam dia tak menangis sgt.. cuma suara mengerang.. nak nangis pun tak larat.. aduhaiii sedih mama tgk mika camni...

bila dah bg susu ptg td alhamdulillah boleh da dia habiskan.. doc pun da bg ubat demam.. camanapun esok kena cek lg kat hospital.. dahla papa jauh.. sib baik atok ada.. sian atok ngan mak tok sama susah hati.. mama doa supaya anak mama ni cepat sembuh...

balik dr klinik td suhu dah turun skit.. aku tak leh lena nak tgk n pantau dia je sepanjang masa.. tak sanggup tgk dia sakit. huwaaaaaaaaaaaaaa..... anak mama cepat sembuh ye syg....


SELAMAT BERPUASA PADA SEMUA BLOGGERS... DAN SELURUH UMAT ISLAM....

SELAMAT BERSAHUR

yang pastinya aku takleh puasa tahun n.. huhuhu

7 bebelan kawanku:

PuteriSatu said...

laaaaaa dah bersalin rupanya cik adik nih.... alhamdulillah dah leh peluk baby kan...

alahai demam plak baby... ciannya... akak harap baby cepat sembuh...

klu anak demam ni tido tak lena mandi tak basah...dok riso tak hengat...

Diamilikku said...

aduh...sabar ye ieda..baru dua minggu mika dah demam yer...ujian tuh...mungkin dia rindukan papa dia...doa banyak2...jerlum kepala baby ngan air asam jawa ke..biar sejuk sikit....take care

MariaFaizal said...

Dik,
Happy Ramadhan Al-Mubarak.
Take care.

P/S: Keep on breastfeeding dik.That's the best way to reduce jaundice.

suked8787 said...

Laaaa demam plak budak tecik tu...ciannye dia...Aah betul ckp K Su tu...jerlum dgn air asam jawa ataupun air ramasan daun bunga raya putih kasi sejuk ckit kepala dia.

Pasal x dpt posa tu nk buat camne kan...nnt selamat ganti posa la ye...hehehehe

Wife to Firdaus Ghazali said...

ciannya mika.....azie doakan baby mika cpt2 sembuh......aminnnnnnn

isya said...

sian mika, cepat sembuh ye sayang..

Miss Ekin said...

comeynyee baby.. cian die dmam.. cpt sembuh ye somell..~

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah