Thursday, August 27, 2009

Cara berpantang & Set Bersalin..

Salam...


Nak tanya kawan-kawan semua yang berpengalaman... set bersalin apa yg bagus nak guna ek... contohnya set leesa ke? nona roguy ke? sendayu tinggi ke? yang mana ok ek?? buat masa ni aku ada la jamu yg mak bidan bg tp mcm tak lalu le nak telan... yg aku amalkan sekrg gamat gamogen tu pagi ptg telan, pati haruan ada gak tp kdg2.. tak bape lalu. ikan haruan fresh selalu mak masak stim. hihi.. mlm2 lak mak urut dgn pati halia yusmira (suggestion from suked-tq sue.. mmg panas... best..) yang lain2 tu param, pilis n bedak sejuk tu bidan kg bg.. guna gak.. tp untuk lebih menyegarkan badan ni aku nak gak la guna set bersalin yg bagus tp masih terpinga-pinga nak beli yg mana.. boleh camtu.. hehhe.. bukan apa baby baru baik kuning tu yg baru planning itu ini.. lg pun minggu ni hubby balik kg tgk kami senang sket nak order.. hehhehe...

1 lg aku tgh survey bengkung yang sesuai.. mak ada buatkan bengkung tp panjang yg amat cam kurang sesuai memandangkan aku bersalin ceaser kan.. ada bengkung pendek skrg guna tp kurang efektif la plak..


sesiapa ada idea hope dapat membantu ya.. tq so muchhhh

5 bebelan kawanku:

fuadnis said...

felisa ada ke jamu bsalin????rase2nye felisa ni hanya kosmetik dan utk penjagaan muka je..klu leesa formula yela..hik..hik..

Diamilikku said...

heheh..kak su beli nona roguy..tapi tak makan pun sebab panas sangat..sian kat baby duk cherry berry jer...terus tinggal gtu jer...bengkung kak su beli online kat internet..siap ada tali n aponge..katanya sesuai jugak untuk org c-sec...

isya said...

isya guna mustika ratu, tp tak brp mkn sgt jamu2 tu..hehe

salina said...

masa ina c-zer dulu pun xde makan jamu, maklumlah jamu panas lambat pulak baik luka dalaman karang.. masa tu cuma makan pati ikan haruan je dengan ikan haruan pure.. urut pun x berapa sangat, berbarut ala2 je.. tapi bila yang kedua ni ambik nona roguy. mahal sket tapi ok je.jamu lawas dengan minyak herbanika dia memang best betul.. kali kedua ni teruk kena urut sebab urat2 semua masuk angin kes tak jaga betul2 masa beranak first dulu.. yang ketiga ni pun nona roguy jugak le rasanya.. x ambik set pun.. beli ikut keperluan je la..

suked8787 said...

Hermmm...jamu ek? Susah nk ckp la pasal jamu2 ni....sbb eida czer. Su dulu semua bersalin normal. Sblm ni su mkn sendayu tinggi...tp bukan ambik complete set la...juz amik jamu jer...itupun mkn x habih sbb malas nk telan...

Pasal bengkung lak...masa hari 1-20 tu pkai bengkung lilit2 tu...tp leceh la kalu nk kencing segala...pastu mlm2 n hari ke 21 pkai bengkung getah Cosway tu...hantam sajala labuuuuu...asalkan perut x menggelebeh sudahhhhh

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah