Thursday, August 6, 2009

Counting the clock!!!

Hmmmmmmmmmmmmm debaran makin kencang arini.. menghitung detik waktu yang bakal tiba.... walaupun dah mandi aku rasa panass lg... huhuuuuu sabau jer la.... mak pun dah sampai sini malam td.. lega sket ati.. kurang-kurangnya orang2 tersayang ada disisi saat2 ni...

Smlm sebelum mak bertolak aku siap request nak makan kuih apam... huhu tgk ni.. sangat sedap.. lagi2 mak yg buat... lembut jek.. kalau aku buat selalunyer terkeras.. hehehhe

Kasih ibu kan... apa nak makan semua mak buatkan.. heheh last mengidam la ni.. sok dah tak leh nak makan dah semua2 ni.. huhu.. tp arini aku dah tak berapa lalu nak makan... selera dah kurang... mungkin sebab ingat hari esok...


Terima kasih pada semua teman-teman yang tak putus-putus memberi semangat sejak aku masuk wad ni.. hanya Allah yang membalasnya...

esok segalanya akan tiba.. moga2 kami selamat dan anakku jua sihat hendaknya.. kalau tak ada aral melintang mungkin pembedahan tersebut dilakukan pada sebelah pagi atau tengahari.. hari ni doc lum dtg check lg.. maybe dia akan bg penerangan yg lebih...

Malam ni dah start puasa.. huhu.. yang pasti mak dan suami ada di sisi.. walaupun hubby tak dapat masuk bilik OT aku kena kuatkan semangat... dah minta izin ngan doc tp dia tak benarkan... sebab katanya kebanyakan suami pengsan dalam bilik tu.. dah jd 1 hal doc ngan nurse nak menguruskan suami yg pengsan tu plak...hmm takpela..

Mungkin ini entry last sebelum aku ke bilik operation esok.. kalian semua jgn jemu mendoakan ya... Ya allah kuatkan la semangat aku dan temukanla dengan zuriatku amin.............

24 bebelan kawanku:

Murni said...

eida murni doakan eida selamat melahirkan baby yg comey dan sihat.
Kuatkan semangat erkk...
tgk pandaikn murni nasihatkan org tapi sebenarnya murni yg kecut...

AmiYs said...

amiys doakan eida n baby selamat.. amiys pun dok tggu hari gak ni.. klu baby x engaged gak kene cser gak la..

n tgh teringin nak mkn kuih apam gak..hehe...

eiza in the house.. said...

salam eida..
semoga segala2nya akan berjalan seperti yg diharapkan..kengkawan sentiasa doakan eida selamat ngan baby..amin..=)

SSulieana said...

nape tetiba rs terharu plak ni...emmm semoga sume slamat...

suked8787 said...

Yey...bestnya esok dh boleh tgk baby eida...jgn lupa upload gmbr baby nnt ye...insyaAllah semuanya akan selamat.

Rehatkan minda....bertenang...n bnyk2 berdoa...

Lepas kluar hospital terus balik johor atau balik umah eida dulu?

puterikurekure said...

insyaAlah ida.
semoga korang anak beranak selamat hendaknya.

kite doakan keselamatan awak dan baby ok!
take care....
apa2 hal, cepat2 inform.
aitt!!!

love u!
*hugs*

fuadnis said...

yuhoo....!!bestnye nk jumpe baby esok!!nis plak teruja mcm nis plak yg nak bsalin lagik..he..he..

kak eida, nis nak pesan siap2 ni..after bsalin nanti jgnla lambat upload pic baby yek..suh hubby kak eida tlg upload kan la..wah..terlebih sudah...!!

apepun nis doakan sume bjalan dgn baik dan sume selamat..amin....

kuat semangat key!!

Mama Uda said...

salam
Kuatkan semangat dan berdoa.. Insyaallah dgn izin Allah... anak dan ibu selamat.. amin..

Cik Puan*PIE said...

kuatkan smngat kak ida...insya-allah sumenye akn baik2 aje...nnt ape2 msg k...cayangggggggggg kak ida...

umie@kakyong said...

Salam eida..
kuatkan semangat.... tabahkan hati... insyaalah semuanya akan selamat...ameen...

hajarus said...

salam k.ieda...
hajar doakan agar semuanyer selamat... kuatkan semangat & tabahkan hati k....

bestnyer nak jadi seorang ibu... saat yang paling indah...

Wife to Firdaus Ghazali said...

akak.......azie doakan akak n baby selamat hendaknya....amin...akak...nanti sms azie 012 6346852...kalo berkesempatan azie nak jenguk akak jgk one day

IdaShah said...

yeah! esok baby kuar
kuat kan semangat,tabah kan hati

@e_da said...

Terima kasih pada semua yang tak jemu mendoakan eida n baby... masih lum mampu nak jawab satu persatu komen.. insya allah selesai nanti ida jawab yer.. saat ni tgn ngan kaki dah sejuk dah... nervous tunggu esok... tima kasih semua yerrr

Dj Epoi said...

Salam,,,,,,,

Sebagai seorang Kaum Adam kat sini........Gua rasa perlu juga selain daripada Ida.....

Buat Hubby Ida
( Ajoi )...tenang k.........once dah dekat....Lu pergi amik Wuduk dulu Ok....pastuh....standbye untuk masuk AZANkan baby itu....

Buat Ida ...inshallah besuk semuanya akan selamat.....
Jangan takut - takut ker menda...k ingat semua yang bergelar IBU2 ponk...melalui detik yg sama....perbanyakkan berdoa pada Tuhan....Inshallah!! no hal nyer lah!

Gua dah tak sabaw nak TERJAH Baby U all nih hehehhehe.....
----------------------------------
Ya Allah ya Tuhannku!!
KEPADA SIAPA AKU BERHARAP?
"Cukuplah Allah bagiku, tidak ada Tuhan selain daripada-Nya. Hanya kepadaNya aku bertawakkal."
-Surah At-Taubah ayat 129

Azure said...

ieda, zura doakan selamat la semuanya ye..seronoknyaaa...am happy for u :)

cendawanintim said...

Insyaallah sumernya selamat..amin.

+NADS+ said...

eida,
semoga eida dan baby selamat hendakNya...insyallah...

akak_bieza said...

Salam e_da

akak doakan e_da selamat baby pun selamat

akak dulu anak no2 pun ceaser jugak. don't worried. akak buat epidural jadi sedarlah masa doktor belah perut. siap pasang radio lagu hindustan lagi. masukpun kes emergency sebab baby sangkut.

yg penting immediate lepas kuar OT masa kat wad bersalin nanti bykkan amik gamat sebab dia akan bantu menghasilkan sel-sel baru untuk penyembuhan & pencantuman kulit bekas jahitan dan gamat jugak ada sumber penahan sakit semulajadi.

so take good care of yourself.

Dj Epoi said...

Salam..........

Adoiyaiiii....Gua dah tak sabaw dah nih huhuuuuuuuu!!!!

Bedeguop degap!!...
Jantung Gua weih!!!!!

Tulip said...

selamat menerima cahayamata. smoga sgalanya baik2 sj..;)

Zura Hasan said...

Salam ieda...sy tengah neves tunggu awk masuk blog balik nih...moga2 dpt tatap wajah comel baby awk nnt....insya Allah akan baik sumenya...

Dj Epoi said...

Salam Pada semua rakan2 Eida & Captain Joy......UPDATE untuk NEW BABY...Redah ke Blog Gua...Walaweiiiiii huhuuuuuuuu......EKSKLUSIF...From Dj Epoi

chugie said...

Selamat segalanya ya.. bawa relax dan tawakal..insyallah

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah