Saturday, August 8, 2009

Present our junior!!!!

Welcome to papa n mama world sayang...........



day 1...holding mama's finger....


ouhhhhh... so cute...




day 2...


1/2 jam selepas dillahirkan.... bolattnyerrrt muka....

wawawaaaaa...


day 3...

Alhamdulillah... semalam 10/4/2009 Aku dah merdeka kuar dr wad yang telah bertapa genap 20 hari... heheh.. syukur.. kami sihat.. Tp kalau nak ikutkan semalam baby nak kena tahan lg.. coz baru nak detect demam kuning.. but bacaan baru border line tahap 10.. tp aku minta juga permission doc untuk keluar gak.. hati tu dah tak sabar nak balik.. tp dah bgtau doc nak bawak pantau baby ke klinik tuk reading kuning harian... so doc pun bg sebab tak serius katanya.. huh legaaa sesangat...

Ramai yg tanya nama nak panggil apa yerr.. dari dalam perut my hubby dia dah panggil dia MIKA sejak tau jantina dia.. nama tu dah lama dia simpan sejak pregnant baby 1st lg.. but masa tu takde rezki kan.. nti aku tuliskan entry kenapa kami pilih nama tu...

hari ni hari ke 5 berpantang.. huhu diam tak diam je.. mmg segalanya berubah bila dah ada anak ni kan.. yang pastinya sesaat tak tengok dia leh teringat2 kan.. kini aku dah sedari hakikat menjadi seorang ibu.. tiada apa yg paling berharga di dunia ini melainkan ANUGERAH yang tidak ternilai dari ALLAH ini.. syukur alhamdulillah...

Malam td kami semua tak tido.. hahah bergilir2 take part sebab dia meragam.. mak, aku n hubby gilir2.. hehehe yerla mlm td badan dia mula hangat sebab nak demam kuning tu rasanya... buang air besar pun 4 kali rasanya.. mak kata bagus dia lawas... perut nanti tak kembung.. baby mika ni leh tahan kuat kentut (ikut sape tu haa??? rahsia pap n mama k.. hihihi.... sebanyak mungkin aku bagi susu badan kalau boleh nak dia cepat sihat.. TQ pada AUNTIE SUKED yg bg petua kat mama saya macam2.. heheh... nti mama sy try yer... so far pagi ni dah ok dah.. suhu badan dah ok dan dia dah lena tido. tu pasal leh uodate blog... kuang kuang kuang... ( pantang2 gak .. blog- blog gak .. kuikuikui) tp takleh selalu cam dulu.. hahaha



Ni pic mika hari ke 3 kat wad.. mata dah leh buka dua2.. dah tak bengkak.. dtg jumpa mama bila nurse hantar tuk bg susu jam 5.30 pagi.. huhuh... cerdik ler anak mama.. dtg kat mama mata kedip2.. aduhai ni yg tak boleh tahan ni... gerammmmmmmmmm.. nak geget... kalau hari pertama tu dia buka mata kejap2 je.. tu pun baru nak belajar.. hari kedua dah boleh bukak besar sket.. hari ke3 ni la dia.. harini dah terang benderang matanya.. tgk tv pun boleh.. hahhaha..

k la nak rest dulu... nak cover tido sementara mika tgh lena ni.. terima kasih buat semua kawan2 yg tak putus mendoakan... Tima kasih jugak buat rakan2 blogger yang buat entry KHAS my baby ni.. seronoknya punya kawan-kawan yg mcm ni.. hidup terasa indah.... BUAT UNCLE DJ EPOI & AUNTIE SUKED.. Auntie cute AYU yang buat entry pasal mika ni yer (setakat yg aku tau.. maaf kalau ada yang tercicir bgtau ya..)... tak tau nak ucap camana... ok nati free update lagi...

17 bebelan kawanku:

ai said...

Aloloooooooooooo!!!! musti wangi bau dia!

Tahniah utk kowang laki bini.. :)

isya said...

amboi,pandai dah mika pandang kamera!
selamat berpantang ida..

DYLA said...

wah comelnya... mcm muka mama la..

SSulieana said...

berakhirnya satu penantian...welcome baby Mika...semoga jd ank yg soleh...insyaallah

akak_bieza said...

Salam e_da

Rasa syukur alhamdulillah e_da dah selamat melahirkan. Baby comel sgt.

Rasanya tak terlambat nak ucapkan tahniah. Seronoknya kalau dapat cium baby dapatlah juga cium bau syurga. Teringin nak ziarah. Tapi di mana ya?

Harap e_da tabah menghadapi tempoh berpandang. Jaga kesihatan dan kawal emosi. Walaupun baby meragam sabar..itu lumrah..semua ibu-ibu baru mengalami perkara yg sama.

Ada petua kalau baby kuning bagi minum susu kambing dan jemur kat matahari pagi.

Tgk baby rasa cam nak mengandunglah plak =)

Take care e_da.

Gieyana said...

comeyyy jer bb Mika..

Hmmm..kena jaundis erk..ko try letak alor vera..di buang kulitnya..letak kat dahi bb...ritu aku buat kt Nureen..alhamdullilah ilang jaundis nyer...n tak yah kena tahan kt wad..

saveme_zero said...

tahniah ida. bolatnyaaa..mcm muka ida la..hehehe

fuadnis said...

ermm...hensem la mika nih..bleh jadik calon menantu nih..he..he..

suked8787 said...

Baby Mika sgt comelllllllllllll...geram2

Cik Puan*PIE said...

very the clever boy...mika sgt comel pnggilannya..ape pun kak ida..dh ada bby skang sumenye lain kan...baby mika ikut muka kak ida nmpknya nih...comel

RaFFLeSiA MeRaH said...

tahniah idaaa.....alhamdulillah semuanya slmt....moga-moga mika jd anak yg soleh bila besar nanti....jgn lupa doakan akak pulak yerrr....moga cepat2 tukar status jd ibu mcm ida....

Diamilikku said...

setakat hari ketiga nampak macam ikut muka ieda..heheheheh...geramnya baby..tak sabar rasa.....oowhh cepatlah masa ku tiba

puterikurekure said...

ala comeynye baby mika!
tgk rupa pon tau cam cerdik je. hehhee.
dia ada ronta2 tak kena bedung camtu? cian dia tgk kena bedung.

:)

+NADS+ said...

seronoknyer...
sejuk jer hati bile tgk muka anak kan...
selamat berpantang...jaga diri n baby k...
;)

aYu said...

aunty ayu..hahah

*SiRibenMerah said...

wahahaha... baby boy ayang neh mengamit2 panggilan nk suh ayang gomoi neh.. hishhhh.. gerammm.gerammmmmm.. ayang rasa nk turun gomoi baby la nnt cuti skolah..

Mama Uda said...

tahniah...

best bau baby.. manis jer.. paling geram tengok kaki kecik.. cam nak gigit jer.,.

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah