Wednesday, August 5, 2009

Sweet memories... Tuk tatapan kawan-kawan mama saya...

Ni entry khas tuk tatapan kawan2 mama sy yang ternanti2, hehe (mcm glamer sgt jek :P -jgn muntah k)... masa ni lg seminggu sebelum nak kena masuk wad... posing2 la konon sebelum g shopping... masa ni muka tak la sesembap yg ada duk spital sekarang ni kan.... aku rasa disebabkan doc suh berehat sgt tu yg muka aku jd sembap gilerr-giler... 2minggu duduk bangun atas katil je. pusing2 jalan pun dalam wad jek manataknya.... makin lebar la segala-galanya kan.. doc lepas ni bg sy tips kurus pulak okeh.. sy dah penat berehat.. huhuhu boleh camtu.. hahahha


aduhai.. tak penah2 bulat camni... heheh mcm giant dah mama sy... takpe papa tetap syg.. kuikuikuiiii


Masa ni tak silap dah 35 weeks.. tgn , muka semua bulat.. tp doc ada kata badan aku banyak air.. ketuban pun banyak.. that's y la membulat sgt kan.. apatah lg aku takde alahan makan.. semua leh bedal.. huhuhu....


Hopefully nanti masa pantang mama sy leh kurus balik cam dulu.. masa ni pic gambo raya tahun sudah.. mama kurus lg tp masa tu papa yg tembam.. hehehhe.. jauh sgt beza kan ... baju ni masa sebelum pgnant mama leh pakai.. hopefully nti lepas sy kuar mama sy leh pakai balik...

Pic ni juga kan ada abang or kakak sy dalam pewot mama sy masa tu.. tak silap dalam 11weeks mama sy pgnant sebelum gugur.. huhuuhu.. tp pewot mama tak nampak lg masa tu.. huhu...


yang ni plak pic masa tgh bertunang.. huhu kebaya ni skrg dah takleh butang dah.. hahah.. hope dptla pakai balik...

Yang ni lg lerr kurus.. time study tgh bercintan cintun ngan hubby.. hahahha.. baju ni elok lg tp hampess la kalau nak pakai mmg tak dapek.. hehehehhe (semua ni kenangan).. huwaaaaaaaaaaaaaaa rasa nak menagis jek tengok gegambo dulu2.. sabo jerla...


malam ni mak sampai sini.. mak tak sabo nak tgk cucu.. dia sampai awal... nak tengok2kan apa yg patut sebelum aku opoerate nanti... huhu sygnya ibu kat anak kan.. camtu la... pagi td doc dah minta aku sign borang operation.. huhu makin seram sejuk dibuatnya... makin berdebar2 tak sampai kurang lebih 48 jam je lg kan.. huhuh moga selamat semuanya...

13 bebelan kawanku:

Diamilikku said...

akak pun nak kena buat entry ahh...sebelum kawin...pregnant alesha..lepas pantang..sebelum ngandung baby nih...n selepas pantang baby nih...carta menaik jer nih....aduhhsssss

suked8787 said...

Heheheeh..syoknya insyaAllah...jumaat ni eida bakal jd ibu...captain joy bakal jd bapak...suked n dj epoi jd mak n pak menakan......mudah2an selamat semuanya...Aminnnn

eiza in the house.. said...

salam eida,
akak doakan eida mudah menghadapi semua nie nanti..baby mesti dh tak sabar2 nak kuar tu..moga semua selamat..amin..=)

isya said...

semoga semuanya dipermudah kn, semoga selamat dua2nya, isya pun tak sabar nak nengok baby ida..

Zura Hasan said...

insya Allah badan bleh kurus balik..yg penting baby and mama sihat nnt...sy doakan sume akan berjalan dgn lancar nnt...berkat hari jumaat yg mulia..aminnn....

fuadnis said...

he..he..bestnye kan saat nk bgelar mak dan ayah kali pertama nie..teringat nis dl ms nak lahirkan ukail..family selangor dtg b4 nis nak operate..sume bg support..

nis rase kak eida ni mcm nis tau..tiap kali peknen mesti jadik kembang mcm org mengandung kembar..banyak air..bila dah beranak nanti automatik jadik kecut!!he..he..

yani_worldpeace said...

memang 1-0 la dulu ngan sekarang...tapi takpe...pas bb kuar karang ble kurusnye...hehehe

su said...

Insyaallah, kak su doakan semua slmt!

jgn risau...eida leh kurus mcm dulu sbb eida peknen skrg...leh jer kurus..mcm akak gemuk daging!susah nak turun! huhuhu....skrg dok diet...menyesal sudaaa..haha!

Cik Puan*PIE said...

kak ida..smoga selamat sumenya..jgn riso2 k..insya-allah sumenya akn ok...bestnya xlama lg nk jmp bby

akak_bieza said...

e_da tok sah risau boleh kurus balik

kalau anak menetek lagi cepat kurus

kalau kurus sgt pun tak elok

dah kawin nih kena kasi cubby cubby seksi skit biar hasben tengok ghereeemmmmm jeak =)

puterikurekure said...

wah! kecik je ida ek.
takpe2. boleh je dapat shape tu balek. insyaALlah. asalakn disiplin kena jaga.

wah! tak samapi 48 hours lagi! teruja laaa!!!

aYu said...

waa...hik3..dulu akak kurus ek.hihi..
nnti baby dah kuar..
kurus la..hihi

IdaShah said...

sama lah kita...
dulu kedinggg skrg kembang hahahaha

eida, kena kuat semangat nak kurus
aku kan mkn tak byk tp ssh nk kurus
cian kan uhuk..uhuk..

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah