Wednesday, August 19, 2009

Day 13

Hari ni dah hari yang ke 13 berpantang... sekejap je dah nak 2 minggu kan... la ni aku dah kat kg.. berpantang makan leh tahan lg.. tp berjauhan lak ngan hubby tu yg lg la sedih .. huhuhu...

pagi td still bawa mika ke klinik tuk check jaundis dia,... alhamdulillah dah turun .. tp still ada.. hmmn mcm2 cara mak aku buat, mandikan air daun inai la, ubat sengseh la, bg minum air sengkuang cina.. aku pun risau selagi kuning dia tak ilang kan... doakanla anakku ni cepat sihat yer...


hero mama

Wajah mika dah berubah2.. la ni ramai yg kata ikut muka hubby lak.. huhu masa lahir ramai yg kata mcm muka aku.. yang pastinya tiap hari mendatang dia akan berubah lg kan.,. tak kisahla ikut sapepun janji anak mama sihat yerk...


Mika ni kalau siang senang je tido.. kalau malam mak aih.. aku ngan mak kena gilir2 berjaga.. dia ni nak di layan.. mlm dia tak tido mata terkebil2 jek.. kita lak tak sampai hati nak biar dia sesorang celik mata kan.. layankan jer la.. kdg2 kul 3-5 dia berjaga.. time tu aku atau mak mmg dah tersengguk2 ngantuk... dia lak nak ajak main.. nak di agah... kalau kita letak berbunyi la dia.. kalau dipegang haa sukala.. sabar je la anak mama ni.. mama n mak tok dah kena jd burung hantu nampaknya...

Hari ke 11 baru mika tanggal pusat.. masa tu kul 3.40 pg... nak tukarkan pampers.. mika tertepis tali pusat dia sendiri.. hmm tgk2 dah tanggal dah.. alhamdulillah...mak aku kata kalau lambat tanggal dia penjimat dan tak boros orangnya.. hehe ntahla.. tgk je la nanti.. harap2 camtu la..


internet lambat giler mcm siput.. ni pun nasib baik je dpt update... huhuhu

7 bebelan kawanku:

puterikurekure said...

:)
comelnyeee....

fuadnis said...

kak ieda dah try lumur lendir lidah buaya kat ubun2 mika?uzma alhamdulillah takde kuning sebab baru dpt petua tu dan cuba amalkan....

lendir lidah buaya tu kan sejuk..cuba sapukan kat ubun2 mika pd waktu malam..insyaallah..

Zura Hasan said...

hai ieda...hehehe..ye la..berubah la muke mika..dah ensem...best yer berpantang kat umh mak...ieda dh try bg susu kambing kat mika?lg satu jgn bg dia pakai or tgk benda2 yg kuning2 ni..kena jauhkan...hrp2 sume ok nnt...take care ok..pantang betul2...

yatie chomeyl said...

baby SN tanggal pusat hari ke5,adakah baby SN akan jd boros mcm mommy dia? huhuhuhuhu...harap2 tak lah

IdaShah said...

berjaga malam yer
jenuh lah mak nya
tp baby neh berubah perangai nya
nnt ok lah tu

Inang said...

seronoknya ada baby sendri.. :D

suked8787 said...

Geramnye tgk baby Mikha....nnt semakin bambam ler tuh...pasal kuning tu Eida jgn risau sgt...insyaAllah ok...juz monitor jer..baby Afiq dulu kuning smpai 19 hari tp x terlalu tinggi la kuningnya tu....teruskan amalan petua2 org lama kita...

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah