Wednesday, October 7, 2009

Happy Birthday 2 month to my love mika...

Mika mama dah besor dah.. cepat la besar wahai anakku.... tak sabo nak tgk dia berlari2.. heheh.. over tul mama ko ni kan.. hahah

Alhamdulillah.. today dia genap 2 bulan dilahirkan ... siang td pun dah bawa dia g cucuk... tp kan aku bengang tul la.. masa sebulan aritu aku dah bawa g klinik aku tanya tak inject ke untuk sebulan.. nurse tu kata tak de injection tuk sebulan... so td patutnya injection 2 bulan.. aku bawa klinik biasa then doc kata masa sebulan sepatutnya ada injection hipatetis B.. adoi la.. so td baru dpt inject tuk sebulan.. lg seminggu tuk 2 bulan punya lak yg 3 serangkai sekali tu.... pelik tul aku nape nurse yg dulu tu tak alert walhal aku dah tanya betul2.. tu kat klinik desa

Perkembangan baru mika berat dia dah naik 5kg... patutla tgn mama makin berasa dukung dia.. alhamdulillah dia sihat dgn elok..

Dah mula pandai tgk org lalu lalang tepi dia..

Dah boleh di agah.. adakala sampai ketawa.. tp yg ni payah skit.. sekali sekala dapat.. mungkin seminggu lg dah boleh lg gelak2...

mula dah nak ajak kita main sampai tgh malam... susah sket nak di tidokan...

Pipi, tgn kaki semua makin molat.. bam bam..

Ni td masa mak tok mandikan sempat mama snap2.. heheh mika suka mandi.. berenang2 dlm tab mandi dia..


Muka dah pemuh.. tu ce,mik nak nagis la tuh...

tunjuk bhgian belakang jek la ek.. yg depan sensored... hahah tgk tu kaki dia mengayuh berenang2..

tangan dah molat... jari2 berisi..


pipi dah bam bam.. sedap di gomol2 dan dicium2..




peha dan betis yg nyum-nyum... mcm drumstik.. leh mama geget2... ehhehe

Eeeeeeeeeeee geram la..

Esok aku dah mula keje. Huwaaaaaaaaaaaaaaaaaa sedih oo tinggalkan mika.. sib baik sementara ni mak tolong jagakan dulu.. tak sampai hati lg nak antar nursery.. ntila besor skit baru hantar.. dia kalau minum suka tersedak tu pasal aku agak risau nak lepaskan kat org.. yer .. ada yg kata aku cerewet, risau sgt itu ini.. takpela janji anak aku selamat dan aku puas hati dia di bawah jagaan mak buat masa ni...sape tak syg anak oiiii......... heheh
Mood malas giler nak mula keje.................. papa .. mama nak duk umah je boleh.. hahaha tp papa bg elaun bulanan yer.. kahhhhhhhhhhhhh.. ada kena ketuk kepala kang.. hahaha.. daaa

7 bebelan kawanku:

Wife to Firdaus Ghazali said...

pejam celik da 2bln da kak kan?kejap je masa berlalu...

Ira156 said...

aduhai.....mika dh tambah bam bam ler.geram tengok kaki mika yg gendut.rasa mcm nak gigit je kaki mika tu.suka2 aku ne gigit kaki anak org.ha3.....tu yg buat aku nak beranak lg tp belum ada tanda2 lg ler...huhuhu....

Diamilikku said...

ida sayang...
klinik gomen skrg memang takde cucuk untuk sebulan...start alesha lagi dah takde..skrg memang semua cucuk start dua bulan terus...so akan terus bagi tiga suntikan...kalau private ngan klinik biasa mungkin duk bagi cucuk sebulan lagi...kalau pi gomen..cucuk yang sebulan akan dibawa ke dua bulan....bagi baby besar sket...

yatie chomeyl said...

bestnya dpt tinggal mika dgn mak tlg jaga..haisy, baby SN ni terpaksa gak gi hntr letak kat nursery huhuhu

fuadnis said...

kak eida,
betul kate diamilikku tu..la ni mmg dah takde dah cucuk sebulan tu..betul la apa yg nurse tu kata..baik klinik gomen or swasta, sama je..mmg kne tggu 2 bln baru depa cucuk 3serangkai sekaligus..nis kan p check up dua2(gomen n swasta(pusat rawatan mahsuri))..so,nis tau la..jgn marah kat nurse tu..sian dia..hehe..

apa ke hal nye doc tu??ketinggalan zaman lagik ke?kih..kih..

@e_da said...

azie.. mmg rasa kejap jek.. tp lama la jugak..alhamdulillah dah berlalu saat2 getir itu..



ira.. mmg geram.. tiap2 hari duk gomol pipi dia jek.. ira cepatla tambah lg.. gegirl lak.. heheh

kak su..

hehe camtu ke.. sebab doc tu mcm nak marah ida nape tak inject sebulan.. tu yg ida pening2 lalat tu.. almaklum takde pengalaman.. n tak tau.. hihi


Yatie.. ni pun puas pujuk mak.. nti dah besor skit hantar gak kat nursery... aduhai...


anis,... hehe tak tau tu yg termarah gak nurse sebab akak kena sound dengan doc lorrr.. hihi

aYu said...

waa...mika cumel....

emm..kalau bab cucuk tu..bahaya ye kak?

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah