Thursday, October 8, 2009

Hari pertama ku....

Memula nak meraung dulu. huwaaaaaaaaaaaaaa.. sedihnya pagi td nak tinggalkan mika si comel bobot mama ....

Today aku dah mula start keje balik.. adushhh.. otak aku yg freshh 2 bulan ni akan kembali bekerja nampaknya.. permohonan untuk relakx2 kat umah di reject oleh hubby.. hahaha.. dia kata nanti aku takleh shopping2 sesuka hati kalo tak keje.. kah kahhhhhhhhh.. alasann je tuh...

So pagi td kul 5.30 mika dah kejutkan mama.. terus bingkas bangun bila ingat ari ni nak keje.. sebenarnya smlm aku start keje, tp aku ponteng,.. kah kahhhh sebab aku bawa mika g cucuk.. ni pun alasannn cakap je la aku masih mood malassssssssssss.. hahahha

so 5.30 tu mika dah merengek2 nak bangun, aku pun apalagi sesi mengepam susu tuk bekalan mika nanti masa aku g keje.. sbg tambahan la.. stock wat masa ni sikit je baru sebab mika sekali pam dia dah balun abih kdg2.. ada jugakla sikit2 wat stock... tp lum meriah peti ais.. kalau dah meriah peti ais tu kang aku buat lak entry stock ebm mika.. hehehhe

Lepas sesi mengepam n susukan dia. Ada masa lg sebelum mandi. masa tuk main2 ngan dia, belek2 muka dia...eeeeeee syg tul nak tinggal dia..

Tangan mesti nak kepit bawah dagu kalau tido.. tu la style dia tido.. ni lepas kekenyangan menyusu...


Dia sekarang dah tau tgk kamera pasal mama dia hari2 amik gambo dia.. dia plak menadah je muka dah tau dah.. heheh sikit masa lg leh suh dia pose mcm2 gaya..

dlm samar2 pagi mata kemain bulat tgk keliling... kalau tak dilayan kang menjerit pulak..


pipi mbam mbam ni kang la aku teringat2-ingat kat opis nanti.. adoi lerr

Kat opis.. kejap2 kang belek gambo mika kat hp.. bilik aku berhabuk.. td masuk opis kepala blur2 lg.. mana satu nak mula pun tak tau.. aku kemas2 bersihkan habuk2.. yg sedihnya pokok keladi aku dlm pasu dah mati. huwaaaa yerla mana taknya 2 bulan takde sape siram.. takde sape masuk bilik aku ni..
pepagi punch kad semua tegur aku dah kurus.. (yang ni sedap skit telinga mendengor - kembang sikit idung aku ni ahakssss) last diorg tgk aku memboyot dengan perut besor mana idaknya... hari ni gak leh sarung baju kurung dan ucap selamat tinggal uniform ku (baju pgnant).. heheh. Pepagi harus lapor diri kat big boss.. dia pun tegur "muka berseri la lepas bersalin, kalau mcm ni cepatla dapat adik lg ni anak you nanti" Ceh hampeh tul boss menyakat aku.. muka aku harus la kelat2 malu...masuk2 opis dengan keadaan blur2 lg kul 9 dah kena meeting.. adoii .. dengan tak tau apa.. attend jek la..
Ptg lak ada jamuan raya org cafe buat..dlm 4.30 aku turun. jamah2 jek , kul 5 dah ready kat punch kad sebab aku nak chow aku nak balik cepat tak sabor nak jumpa my mika......... daaa

11 bebelan kawanku:

isya said...

ooh.. ida dah start keje eekk???

AshAnas said...

awk ponteng keje sehari, sy ponteng keje 3hr ms baru nk start blk lps cuti lm dulu... hehe... dh la cuti 3 bulan, amik awal sbln b4 bsalin coz dh taleh jalan... niway, slmt kmbali bertugas...

@e_da said...

iya.. dah start hari ni dah..

ashanas.. tq.. tu la kalau ikut hati nak masuk next week.. tp risau plak kalau bos prasan.. hheheh

suked8787 said...

oooo...nk ponteng lelama yek..lebey nmpk. Anyway, slamat kembali bertugas...

Psstttt...cam kenai ja baju tu...bau kedai lg...

@e_da said...

Suked..

dah syokk duk umah ooo... heheh
psttt : jgnla pecahkan rahsia baju baru.. khekhekehhhh baru masuk keje pakai baju baru baru semangat ooooo.. ehheh

fuadnis said...

alahai..dah start keje yek..mesti winduu....gileee kat mika!!

yatie chomeyl said...

eheh, mesti sambil wta kerja otak duk teringat mika je..nsb baik le tgk gmbr mika dlm hp ye dak

Tulip said...

dh start keja yer..alahai sedihnyaa nk tinggalkan anak nnt...kita lg 15 hari nak start keja...:(

aYu said...

waa...da keje ea kak..ehehehe...
mika mmg tembam la..ehehe

rizal said...

salam mama,

ehh mika ada bagitau mama nak bagi 2 balang kueh raya kat balang kan.

Apa ajer laa mesyuarat itu yang asyik2 ini mula penuh dengan unsur2 lucah.

Ha mama, tak uncle cakap hari tu. Kan berbaloi itu hp.

Geram betul tengok pipi dia, macam uncle dia jugak. hoho

Kirim salam sama ajoy ye.

cicikwani said...

cebok je uncle tu kan mika... huhuhuhu....

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah