Thursday, January 7, 2010

Majlis Aqiqah & Cukur Jambul.... mika Turn 5 month

Berhari-hari aku nak curi masa na upload n update entry ni tp tak sempat aje. masa ni jam dah kul 1 .. mika dah tido.. hubby balik lewat ada keje. au lak takleh nak lena.. ni la kesempatan yg ada nak hapdet pun.. masa sgt pack minggu ni. bz nya la sgt.. hihihi...tenseion tul kalau dpt keje2 ad-hoc.. tp nak wat caman buat je la..

sambung citer kenduri meh ita layan gambo.. tak larat nak taip byk2.. kita layannnnnnnnnnnnnnnnn...

Ni le tuan punya majlis.. yg di raikan yg si "Kecik" yg menguap mulut tu.. hehehhe... tema marroon ntah camana aku dpt idea nak buat theme color ni tah.. belasah je janji meletop .. hahahha


Preparation aku dah buat sikit2 sebulan sebelum tu.. majlis ni buat at umah mak aku at Johor.. mak n abah yg suh aku buat cecepat.. yerla asik tertangguh... nak buat masa lepas pantang dah hari raya pula.. pastu bulan 12 aku suami isteri pack sgt takde masa.. so akhirnya last cuti sekolah tu la baru kami berkesempatan.. alhamdulillah dah selamat dah pun...

Keje-keje menampal sticker aku buat sorg.. ada yg kat atas ada yg kat bawah.. aku tgk mcm ok at atas.. tg lagi sekali mcm tampal kat bawah lak ok.. last2 aku buat 2dua cara.. hahah.. belasah je la...

Surah yasin, mug n chocholate dlm goodies bag tuk tetamu...

Dah mcm nak sambut menantu la pulak rasa.. hahah berangan je aku ni... cantik lak bila dah tersusun bunga telur masin ni.. hihi..

Ni dia hero aku nak berposing sebelum nak kena cukur... aksi melalak tu dia la nombor 1 takleh lawan.. hahahha..

Abah aku yg bawa pusing sesi cuur tu.. hubby lak sibuk amik gambo...

Meriah dengan laungan selawat... kalau kat kg aku ni mmg kumpulan yasin lelaki yg buat ni...


Menu malam tu nasi beriani ngan kambing.. tp kami sediakan gak Lamb tuk buat BBQ... lepas makan2 nasi bakar bbq kambing pulak.. makan ramai-ramai ngan family je...

mika ngan pak n mak sedara sepupu dia...

esok tu aku suh adik aku cukur semua bg botak.. awalnya aku sayang sgt nak buang rambut dia tu.. mesti tak ensem dah kata dlm hati.. hahahhah... ala kejap je nanti tumbuh balik kan...
dan hasilnya.. lihat la dunia...
style 2010 mika...




.
.
.
.
.
.
.
Ni dia si botak aku.. comel la pulak..lain kan muka dia... nampak muka baby dr sebelumnya.. masa ada rambut sebelum tu nampak muka matured.. (main dah botak makin nakal plak dia) hahahha apapun mika tetap paling comel di mata mama n papa...


kasi tutup itu kapala pun cute juga.. hehhehe

today mika turn 5 months old... heppy birthday 5 month sayang... muahhhhhhhhhhh

11 bebelan kawanku:

Diarihatiku1976 said...

wah mika dah 5 bulan ya... tomeinya mika

chugie said...

wah..pas cukur rambutnye, mika nampak so chubby lah! emm..pandai mika pegang botol susu tu ye.. anak saya susah na nak pegang botol susu, terpakse lah umminye ni yang pegang kan..

HaLuSiNaSi said...

ala tomeinya dia dah botak... geram tengok..

isya said...

ida, betul la, mika dah cukur nampak mcm baby.. hehe
ada rambut nampak matured!
apa2 pun style baru ni comel!

puterikurekure said...

wah! dah buat majlis ek. bagus2. khalish maybe dalam bulan ni jugak nak wat majlis. insyaAllah..~

Diamilikku said...

sekejap je kan...mika dah lima bulan..aisy dah masuk 4 bulan...adoi la..mcm baru semalam je duk sakit nak bersalin...heheheheh

fuadnis said...

hai mika hensem boy....dah besar skrg yek...

kak eida nmpk mbam2 balik..selera makan yee..hehe..

@e_da said...

Dairihatiku... kejap je rasa kak...

Chugie.. dia mmg pandai dah pegang tp ada masanya malas jugak...

amy's.. makin dah botak makin tunjuk belang nakal dia....

isya.. ida risau gak masa nak botak kan dia.. sib baik maintain comel... hehhehe

puterikure-kure.. kitorg dah banyak kali tangguh akhirnya selesai gak...


kak sue.. mmg rasa mcm perut tu masih baru lg kan ada baby kat dalam.. kejap je kan.....


anis.. akak mmg senang turun naik... ahhahahha

Uda said...

salam..
muka bb mika berseri bila dah botak..cumel.. cumel..

yatie chomeyl said...

mmg meriah habis lah majlis ni, ala2 kenduri kawen gitu hik3x

+NADS+ said...

eida, jap jer kan...mika dah 5 bulan...dah pandai ape mika comel nih?

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah