Wednesday, February 10, 2010

Mika Tak G NURSERY Seminggu....

Minggu ni kan hubby aku g Sabah kan.. maybe jumaat baru balik.. so aku awal2 dah request mak aku suh dtg sini temankan aku kat umah ngan mika.. yerla pertamanya mmg aku ni penakut.. manala tau tetiba mika menangis tengah2 mlm kan kalau aku sorang2 risau gak.. kalau hubby aku ada leh kami gilir2 dukung dia kalau dia nagis.. selalunya camtu la.. kalau dia tgh tido dia terjaga dan menagis hubby aku akan dukung pujuk2 dia sambil berzikir...lelama dia diam...

Hari sabtu aritu lg mak aku dah sampai sini tuk temankan aku.. kebetulan ada sepupu aku nak dtg umah so leh mak aku tumpang diorg skali.. dlm pada suka2 mak aku dtg aku TERLUPA bgtau nursery yg mika aku tak hantar sampai chinese new year ni... td aku dapat sms dr kak anis tokey nursery tu

" salam, ida nape danish dah 2 hari tak datang?"

Diorg semua kat nursery panggil mika dgn nama DANISH...  alamak aku rasa bersalah betul lupa bgtau...  aku bgtau la seminggu ni tak hantar sebab maktok ada dtg jaga mika coz papa dia g sabah....mmgla kalau mak aku ada jgn harap dia nak bg org lain pegang cucu dia.. hehehhe .. Apala aku ni camana leh terlupa...

Bibik yg jaga mika tu sayang sgt kat mika.. bertuah gak aku dpt penjaga yg camtu.. dah berumur..haritu aku nak keluar g JJ, tiba2 dengar org panggil " danish... danish..." rupanya bibik panggil mika.. "mau pegi mana? bibik rindu 1 hari tak jumpa danish" di ambil mika pastu di dukung peluk2 n cium2... syg dia kat mika... ngan budak lain pun dia syg tp ngan mika ni dia syg lebih ke apa aku tak tau la... yg mika pun mcm tau2 je.. bila bibik pegang dia mula dia menggelitik gedik2 suka2 sengih2 ngan bibik.. yerla sepanjang hari dia duk situ mana dia tak kenalnya kan...

Kdg2 aku kesian tgk bibik tu.. maybe dia rindu kat keluarga n anak2 dia.. mana yg ada disitu la jd saudara mara dia kan.. haritu aku hadiahkan 2 org bibik yg jaga mika tudung sorang sehelai... esok tu aku hantar mika aku tgk diorg pakai tudung yg aku belikan tu.. rasa terharu pulak... kdg2 balik keje aku belikan goreng pisang ke, kuih2 ke tuk diorg.. yerla life diorg seharian kat situ kan.. nak kuar pun maybe hujung minggu..kalau yg dah tua2 tu tak g berjalan2 sgt.. jd rutin harian diorg duk umah je... .. bila aku pikir balik sian kat diorg cari rezeki kat negara org jauh dr keluarga.. dah tua2 lak tu.. diorg tu umur lbh kurang mak aku je.. ishh takleh bayangkan kalau mak aku keje gitu.. kesian kan.. syukur la dengan apa yg aku ada sekarang leh membahagiakan mak aku selagi  hayat aku ada....

nanti la kalau ada masa aku amik gambo bibik tu tunjuk kat korang.. heheheh.. bibik kesayangan mika...

2 bebelan kawanku:

IdaShah said...

maktok dtg sini bole manja2 dgn cucu

Diarihatiku1976 said...

wahhh... untungnya si bibik tu

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah