Monday, February 8, 2010

Tido duduk....

Anak bujang aku sekarang dh makin susah nak ditidokan kalau kat umah.. kena la dodoi mcm2 cara.. aku mmg tak ajar dia tido dlm buai sejak lahir.. pada mulanya mmg bercanggah gakla.. mak aku suh masuk buai.. aku ngan hubby mmg taknak.. sebab nanti susah nak bawa berjalan.. (mengikut pengalaman sepupu2 aku.. anak diorg takleh tido kalau takde buai) tp peliknya mik ni kalau bawa berjalan shopping mall ke apa.. walaupun dalam dukung atau dlm stroller senang je dia tido sendiri..

Budak manja.. bila kat umah puas la aku baringkan tepuk2 dia.. tp tak berapa jalan.. suh baring dia memberontak nak bangun.. sudahnya aku dudukan atas riba then tepuk2 bahu dia...

sudahnya ni la jadinya....
.
.
.
.
.
.

Anak bertuah... camni cara gaya tido pulak peelnya sekarang... huhuhu.. aku tgk apasal senyap jek.. rupanya dah tersengguk2 tido.. alahai......

bila dah bangun... buka mata.. waaaaaaaa bolat mata ko....


sekarang suka sgt senyum.. pantang nampak aku mula la tersengih2... dia da mula kenal orang sekarang.. kalau org yg tak kenal pegang dia, dia tak nangis tp mata dia asikla tgk aku... dah tau kot sape mama dia.... pic ari sabtu kat kfc jj... kemain lebor nak senyum.... cyg dia.. muah... papa pun dah nak chubby.. hahahha

7 bebelan kawanku:

CatlinaFly said...

comeynye tido duduk, bertuah la kalo anak sy nak tido gitu :) kalo tak baring, memang tak leh tido!

wanie said...

hehe..comel je mika tido..nasib baik tak meragam..mika nak besar la tu..;)

puterikurekure said...

hehehe. same here!

mika comel. mata bulat2. geram ok.

mzira said...

Manisnya senyum mika. .

nURmALa mAZLan said...

Huhu~ nak rasa gak pengalaman cam gini

Murni said...

eida klu ank muni dia x kisah tidoq buai ka x..tpi klu naik keta msti dia tidOq keta bhnti terus jaga..

@e_da said...

catlina... lg susah kalau taknak baring ni.. mcm2 cara dah sy buat.. akhirnya tu la jalan yg boleh....


wani.. mcm2 ragam dia sekarang


puterikure2.. sama cam khalish kan da bulat..

ira.. dia skrg mudah senyum..

nurmala... insyaallah masanya akan sampai.. sabar ye

murni.. mika pun kalau dlm keta sure tido.. Kl sampai perak pun penah.. tido je...

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah