Tuesday, March 9, 2010

Mika Warded..

ptg td dah kemas brg siap semua gerak ke ampang puteri tp bila nak register diorg kata doctor kanak2 dah takde yg ganti since doc yg pakar tu dah meninggal.. ingat tak yg doc meninggal kat gaung ke hutan tu.. aku tak ingat citernya... pastu diorg try callkan gleneagles Intan.. bila dah call ada pakar kanak2.. so diorg transfer ke gleneagels..

dah register doc check perut n najis dia.. then suspek 2sebab dia jd camtu.. 1st sebab bakteria.. 2nd sebab problm usus.. dia kata selalu jd bila baby yg nak mula makan ada yg tak sesuai lg dgn usus dia.. maka usus leh luka.. yg ni buat aku seram sket dengar.. so doc pun kata nak buat scan.. dalam hati tuhan je la tau.. kalau masalah usus adoyai tak tau nak katala camana perasaan aku..

Dulu mama je kena scan camni nak tgk mika dlm perut tp la ni mika lak kena scan can ni.. doc faridah scan dia agak lama.. check bebetul takut apendix atau apa katanya.. dah la mika menangis2 sebab lama sgt..

so resultnya perut mika normal takde apa.. fuhh lega yg amat.... so suspek pertama tentang bakteria adalah yg betul.. hmm aku dah agak seperti mana yg kawan2 bgtau tu kan... dah check semua kena amik darah plak.. yang ni susah gak sebab tak nampak urat dia.. masa ni punyala ramai yg pegang.. nurse, doc, aku n hubby.. dia punya melalak...huh.. sian tgk

Masa ni tunggu admit ke ward tunggu bilik,.. punyala manja.. jarang dia tido lentok kat bahu aku camni... aduhai ni lg la wat aku sayu...

dia sgt rimas dgn balutan drip kat tgn dia tu... sibuk dia nak cuba buka... aku kena kawal tgn dia sentiasa kalau terbuka abisla berdarah memancut nanti mcm papa dia dulu...

menangis tak selesa...
dia buat main lak tangan dia tu... wayar drip tu beberapa kali dia tarik..

Cian saya kan.. hope cepatla sembuih.. doc kata sampai poo poo dia dah ok baru kuar ward.. tima kasih semua kawan2 mama yg baik hati doakan mika.. jasa kalian tuhan yg membalasnya.. HAJA n KAK SU mama aisy.. tima kasih byk2 yer...

Sib baik spital ni ada wireless laju plak.. time update ni mika dah tido.. papa balik umah jap amik brg.. mama tgk tv n lyn net...

Masa register td jumpa adlin aman ramli n wife dia, pastu safura n hubby dia pelakin gak n baby baru dia... diorg pun check up kot kat sini..



6 bebelan kawanku:

ZiE FAUZi said...

semoga mika cepat sembuh yer... kecian tgk kena cucuk2 ni..

*SiRibenMerah said...

cian mika ayang..
take care ye..
get well soon..

Diarihatiku1976 said...

alah ciannya mika.. harap2 cepat sembuh.. tak sanggup tgk dia kena cucuk2 tu...

aMiYs said...

cian tgk bdk kecik kena cucuk ni..

tgk mika mcm tu terigt masa amir admit ward.. mcm tu la jugak... nak tarik wyr drip tu jgn citer la...

isk.. sedih la.. time menaip ni pon rase nak nangis...

ape pon hope mika cepat sembuh.. anty amiys doakan yg terbaik utk mika..

Cik Puan*PIE said...

jgn riso k...mika akn berak untuk buang sgala kuman/bakteria dlm perot dia...bby xde daya tahan mcm kite org dewasa. klau dia kena drip tu sbg bntuan supaya bdn ada tenaga sb bnyk yg dh klua kan..kak ida jd kan sume ni sbg pngalaman, pngajaran. nak mbesarkan ank2 mng mcm ni...mcm2 dugaan. ada yg susah dr kite...ada yg lebih teruk sakitnya dr ank kite..ape pun, kak ida pun jg diri gak k..klau xsihat cmner nk jaga mika kan...dia dh ada kt spital, kite dh lega skit...syukurlah bkn masalah usus...psni stopkan dulu bg mkn pejal...klau nk bg pun, dlm kuantiti yg skit....ape2 roger k...

Tulip said...

salam..semalam dh taip comment pjg..tp tgk2 internet down..haihhh...so hrini komen balik...

alaa keciaannnya mika...auntie Tulip doakan mika cepat sembuh naa ;)

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah