Monday, April 12, 2010

Bila Papa yang Jaga Anak....

Pagi ni aku kena attend meeting.. Masa dlm meeting dpt mms dari hubby... bila aku open inbox.. aku senyum sengih sorang.. sampai aku kena soal ngan bos termangu2 aku nak jawab... sebab apa tau.... sebab gambar kat bawah ni....


.
.
.
.
.
.
.
.
Ntah apa dia main kat bawah seat tu.. nampak cam kertas... adoyaiiii papa mika ni.. senang jek dia letak anak dia camtu.. kalau mama tau mama bw masuk mika dlm dewan tau... sian anak mama..


Sabtu masa hari sukan.. semasa majlis perasmian aku kena duduk atas pentas mengiring bos besar.. so masa tu mika bawah jagaan hubby dlm keta.. sebab pagi tu hujan, nak bawa keluar pun takut kena hujan... so bertapa la 2 beranak dalam kereta... rupanya jadi mcm ni anak aku bila papa dia jaga.. huhuh.. papa dia kata bior dia kreatif main apa yg ado.. boleh reason gitu.. adoyaii camanala kalau aku outstation lama2 tinggal kan mereka berdua.. ni yg rasa tak senang hati dah melanda.. dahla bulan depan nak kena g penang n terengganu.. ada aku hantor kat kg suh mak jaga kan.... risau lak aku.. hahhaha


Ni plak kat opis papa... dia tolong kira2 guna calculator.. dia ni leh pegang benda2 tu tp kdg2 yg buat tak caya dia ketuk muka dia pakai benda2 yg dia pegang tu.. papa kata " takpe.. nanti dia explore"... huhuh papa papa.. sama kena la ngan mika neh... hmmm anak n bapak.. gitu lerrrrr


10 bebelan kawanku:

Siti said...

hahaha..suami kalau jaga anak gitu la. diorang ni barkan jer la anak nak main apa, nak main camna...asalakan jgn nangis sudah la..

SSulieana said...

syomel je..

Zaidah said...

betul tu siti org lelaki akan mcm tu...

Delima said...

wakakaka... mmg gitu ler.. org laki kalo jg anak tk mcm org pompuan...
tapi kan, anak-anak saya tu kalo saya tinggalkan dgn ayah deorang, bkn main baik lg, pndai idup berdikari.. kalo mama nya ada, aduyaii nk wat keja pun tk jd..
cmne tu? hahahahaha...

Diamilikku said...

hahaha..papa alesha jaga alesha dulu..baju lain seluar/skirt lain...kadang2 siang dibantainya bagi pakai baju tido..tapi takpe..janji dorang nak tolong..kita dah patut bersyukur...kan kan kan

puterikurekure said...

kitorang betul2 opposite ngan korang tau. kite ni jenis suka dia la nak wat apa, tapi alang jenis semua nak proper. hahahaha.

takpe2. kite bagi budak2 tu pening sket dapat mak pak berbeza ideologi neh.

yatie chomeyl said...

aah sama la dgn hubby yatie. alasan dia, "xpe, biar dia explore" yang si kecik tu dah siap makan pasir dah huhuhuhu

kenwooi said...

the end pic is cute =)

@e_da said...

siti betul statement tu.. asal anak tan nagis kan.. heheh

sueliana.. tq

delima.. mmg pun .. anak kalau ngan mak ada je dia merengek nak dukung kan..

kak sue.. betul la.. ada sekali dia pakaikan singlet kat mika malam2 hari.. haru betul...

Intan.. takpe walaupun oppsite tp kita tetap leh bertolak ansur.. hehhe

yatie.. betul la.. kalau dah tahap tak leh kawal mmg kena cubit papanya sebab biarkan anak... heheheh

kenwooi.. tq

hajarus said...

alalala.. comey jer mika...

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah