Friday, June 25, 2010

Bubur kurma

Mika dah nak masuk 11 bulan.. tp gigi sebatang pun lum kelihatan.. gusi dia keras dah kadang2 suka gigit peha mama...

pemakanan dia masih memerlukan makanan yg lembut takut tak boleh hadam kan...


bubur ni makanan mika... aku try resepi sendiri.. masukan kurma dan kismis... masak sampai hancur...

tapi mika sangat suka kalau aku buat bubur ayam.. biasanya aku campurkan carrot atau kentang... aku penah buat bubur campur ikan tp dia tak suka ikan la.. masa aku pregnant aku paling tak suka makan ayam.. tengok lauk ayam mesti aku loya.. aku makan ikan je.. tp mika lak terbalik suka makan ayam dr ikan...

3 bebelan kawanku:

eT said...

sonok kalo tgk anak selera makan kan..ada tips x nak naikkan selera mkn anak?huhu

Aleeya said...

tak tumbuh gigi la eyh, takpe lambat tumbuh lambat rosak

sedapnye tgk bubur mika, auntie pun beslera tengok ahaks :p

Heartilyina said...

ihsan plak gigi br nk msk 3 tp suka mkn mknan org bsr. skrg ni susah tul nk bg mkn sbb dia suka sembur2 huhu

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah