Monday, July 12, 2010

Ganti Posa


Pagi td dah set alarm kul 4.30. aku rasa jam tu bunyi tp telinga ni mcm dengar tak dengar je.. nak buka mata aduhaii yg amat lekat aku rasa kelopak mata.. hubby pun lg ler tak menyedor diri.. mana tak nya malam td dekat kul 1 baru mika nak tido.. punyala payah nak tido kan dia.. asik nak main je.. makin malam makin aktif lak dia...

kul 5.55 mika merengek nak susu baru aku bangun betul2 buka mata tengok jam.. alahai mcm dah terlepas je nak sahur.. hmmm tak dapat ler nak sahur.. tp teruskan gak niat berpuasa tu..

Orang yg berpantang time org puasa di bulan ramadhan ni la gaya dugaannya.. ha ambik muka aku kena ganti posa 30 hari... separuh aku dah buat.. huh harap2 aku kena bertahan jugak untuk lg separuh.. insya allah masih sempat.. bulan depan dah nak start puasa kan..

Hari ni hubby teman aku posa sekali.. dia rajin gak puasa sunat.. kan bagus kalau dia leh tolong gantikan puasa aku.. hihih.. sesiapa nak planning ada nak tu.. baik planning bebetul ya.. takdela kena pantang tima org posa. hihi mcm aku tak tau kena plak bulan posa sabar je la.. dugaan.. tahun lepas hari raya pertama adalah hari pertama aku lepas pantang 44 hari.. lega.. tp still takleh makan apa2 gak.. takut juga walaupun hati terasa nak tgk ketupat rendang tu.. ada la rasa2 je sikit..



hubby tanya nak berbuka kat kat mana.. aku kata tak kisah la.. dia pulak yg over nak buka mkn steamboat atau buffet kat restoran nelayan titiwangsa.. wahh kalau hari2 dia posa leh bankrup ni.. hahah gurau je... tengokla keadaan ptg ni camana.. aku tak kisah berbuka apapun janji leh makan.. hiho

pic en google.. alamak perut dah menyanyi2 lak tgk gambo makanan ni.. harap2 esok dapatla aku bangun sahur...


3 bebelan kawanku:

rynas said...

aduh..30 hari kena ganti poser..tak larat juga tukan..tak per buat pelan-pelan lama2 habislah tuh. selamat berposer yer..saya pun poser gak hari ni ganti tk hbs lagi

fikaryna said...

sama2 la kita mengganti..hehe..

Zaidah said...

banyaknyer kena ganti...pernah jugak kena ganti banyak mcm tu...jenuh nak habiskan...

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah