Tuesday, August 3, 2010

Budak Yang Tamak Puting



Semua sedia tau mika ni mmg femes ngan puting yg melekat kat mulut dia tu kan.. kalau boleh mmg aku tak bg dia isap puting ni.. tp masa dlm pantangdulu dia suka melalak tengah malam ke pagi.. dah macm2 pujuk, bagi susu, tukar pampers, dodoi2 tp tak jalan

Sudahnya puting la penyelamat bg dia senyap n tido.. tp hingga kini lekat la nampaknya (bukan nak kata mika aku dulu pun sampai umur 2 tahun isap puting mak kata- ni adalah faktor keturunan nampaknya.. tp alhamdulillah gigi aku elok lak :P)

kat umah mmg sedia spare puting.. mika cuma isap yg puting leper tu je.. payah nak cari.. kalau ada yg bulat atau sepatuh dia taknak...


Mana tak kata tamak.. bila dia nampak puting 1 lg dua2 dia nak.. mulut dah ada.. tangan nak pegang... kdg2 yg kat mulut tu buang. 1 lg dia masuk.. dia confius yg mana dia nak.. huh...


masa untuk menyakat.. kalau aku isap puting dia. mesti dia rampas marah2.. kdg2 aku gigit bg dia tak leh amik dia tampar2 pipi aku tak pun dia rampas puting dr mulut aku.. sakit gak oooo..

Tengok gambo yg atas ni.. yg hijau tu pulak dlam mulut dia.. silih gtanti dia isap.. tamak.. kalau leh dua2 dia nak isap...


bila dia rampas biru tu aku amik lak hijau tu.. hahah lama aku menyakat sampai dia meraung geram sebab kalah.. hahahahhaha mama lg kuat la mika.... wek wekkkkkk


4 bebelan kawanku:

cik puan akish said...

ahahah..same la dadif..idop sonyap dgn puting..dadif pon x suke puting bulat..suke puting leper cm nuby tuh...tp me terpakse tukar ke event..pasal air liur dadif kuat bertakung kat tepi pipi tuh...:)

puterikurekure said...

haha. mika, mika. tamak eh. mama dia pon kuat sgt menyakat. hehe.

reason kita bagi khalish isap puting pon sama la macam ida. tapi, once khalish dah kenal puting botol susu, terus takmo pacifier dah. huhu.

ibuayu said...

samalah dengan anak ibuayu..tak lepas dari puting..pening kepala nak suruh dia lepaskan putin tu..kalau marah tak dapat jerit nak TINGGGGGG...

aMiYs said...

hehe.. kelakar tgk mika.. amir x isap puting dh since mulut dia penuh ulser ari tu... dh membazir puting dia bru bli.. huhu...

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah