Thursday, August 19, 2010

Pra - Shopping Raya

Tak plan pun semalam nak menyopping almaklum belum gaji kan... hubby ajak aku buka posa kat keramat.. nak makan tom yam belakang jusco.. kedai makan biasa je...

Lepas makan aku request nak singgah jusco AU2 dah alang2 sebelah tu je kan.. nak tgk2 saje2 apa yg diorg buat jualan aidilfitri.. rasanya sejak puasa aku takde lg masuk mana2 mall... kononnya nak window shopping la



Rupanya dalam Jusco ada sale... ok gak la,... saje survey2 dulu..


Sekali pakcik ni terbekenan kasut lak.. elok gak dia ni payah tul akalau aku nak suh beli kasut atau baju.. dia kata takpe pakai yg lama.. kdg2 kita nak la tgk dia pakai yg baru kan... ha semalam dia ada dah kenan layan kan jerr... tp bukan kasut tu dia pilih.... kasut lain tp tak snap pun...

Semalam tak bawa stroller kami pinjam benda ni dr jusco.. wah suka kemain anak bujang aku.. dalam tu dia tak nak duduk.. berdiri je... hmmm penat aku tengok.... sgt teruja.. kang mama bawa balik benda ni sbb mika suka... hahahhaha

ewahhh ada gaya dia duduk.. dia tengok kawan2 yg berlari-lari.. nak join agaknya.. tp mika lum dapat kaki la.. kalau dah lari aku lak tak larat kejor nanti...


tetap berdiri.. ntah apa yg dia tengok...


Lega.. hasilnya dapat baju anak n bapak.. sgt elok ada pulak warna dan saiz yg padan ngan mereka.. so tahun ni tema kami adalah hijau.. huhu sukerrrrrrrrrrrr... hubby nak warna lain.. tp aku paksa beli ijau sebab baju raya aku 2 helai ijau bebs... hahahha.. tahun depan kena ikut warna pilihan hubby lak.,... aku tau dia suka purple...hmmmm


hubby sedang elok pakai.. mika kena pendekan seluar n lengan sket... badan dah ok.. hubby aku tak suka baju cekak musang dia lebih prefer baju melayu teluk belanga johor..( bini kan org johor) hihihi.... tak rimas katanya.. 1 lg dia tak suka kain kilat2 like satin atau kain lembut.. tu kain mcm cotton... tak panas.. susah ooo hubby aku ni memilih gak agaks cerewet kang kalau dia tak kenan dia tak nak pakai.. so aku ikut la rentak dia.. janji berdondon dondon.. hahahhaha

tu je rembatan smlm... aku kenan handbag sembonia.. ada sale... tp x beli lg.. nak survey2 lg kot2 ada pattern lain lg menarik... tp nyesal pun ada tak amik smlm sbb laki aku nak bayar.. nyesal jerk.... takpe kita kena buat pilihan yg tepat jgn terburu2 kan... ahhahahha

5 bebelan kawanku:

eT said...

tu la kekdahnyer...kalo window shopping, sure ada yg sangkut gaks...hehe

Diamilikku said...

akak pun kaler hijau jugak..hehehhehe...
minggu depan ada meeting kat putrajaya..harap2 ada la masa nak shopping kat alamanda...

chugie said...

wah.. bestnye dah shopping raya..
saya pun x jejak lagi mana2 mall untuk bershopping.. rasa x lalu je.. mujur dah siap2 beli baju untuk si kecik..

noor said...

wah dah soping.sdondon gitu. kalau bli kete tuh bwk blk best tu mika!

ch@ said...

jusco, mana pernah dia takde sale, memanjang sale.

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah