Tuesday, September 21, 2010

Pin tudung di Belakang LEHER

Aku terjumpa gambar ni kat fb.....



ramai sekarang yg pakai camni kan termasuk gak aku, bila dah tgk ni takut la plak.. kita tak tau kan... Tapi sape tiru sape?? wallahualam



Hadis nabi:"barangsiapa yang meniru sesuatu kaum, maka ia termasuk dari kalangan mereka".. – riwayat Abu Daud...


RAMAI MASIH BELUM MENGETAHUINYA, JADI SAMPAIKANLAH KPD MEREKA...

agenda kafir Laknatullah untuk menyesatkan wanita Islam.. Adakah ini suatu kebetulan..? sememangnya agenda Kristian itu amat dahsyat utk menjahanamkan umat Islam..Mungkin ramai yang tidak mengetahuinya...sebar2kan lah.. selamatkan wanita Islam..Allah..Allah..Lindungi kami.. wahai wanita, janganlah kamu memakai tudung yang dibutang/di pin di belakang sehingga menampakkn bentuk leher di hadapan..gayanya tak ubah seperti birawati kristian Laknatullah... Jauhilah dari memakai sebegini...agenda kafir laknatullah itu sangat halus sehingga kita tidak sedar, ketahuilah wahai manusia sekalian.....

25 bebelan kawanku:

Mr. PM said...

eH...Paderi tu yang tiru cam kite la...

mummy_ayu said...

baru tau jugak..tq coc share info...

Jieda said...

hisshh..bahaya ni.thanks for info

mizz sue said...

thanks bg info ni

Diamilikku said...

eida akak tak pandai bab2 hukum agama nih..tapi berdasarkan naluri dan hati akak..banyak sangat dah agenda barat nih...tudung nih pulak sebahagian..tapi apa2 pun akak rasa bergantung pada niat kita...kalau nawaitu kita bukan untuk meniru diorang cukuplah...macam jubah konvokesyen jugak...jubah konvokesyen hampir semua universiti diilhamkan daripada jubah pentauliahan paderi gereja...memang sejibik sejibon..wallauhualam

Imaan09 said...

sblm ni my husband pernah tegur pakai gtu..dia tanya 'napa pakai macam Sister je??huwaaa..tp mmg betul pun kan..sebijik!

AIN said...

sis nak copy n3 nie bole??nak share kat blog ain jugak...

cha said...

kita ubah gaya niii...

chugie said...

nauzubillah.. baru tau psl ni! ish..

mamalieyna said...

pernah terdetik di hati..huhu..

saveme_zero said...

nauzubillah...thanks for sharing ida

eima said...

huh seb baik aku dah tak minat pin² tudung lagi dah ...
memula je dulu ... skrg selesa tak berpin ...
lagi pun aku rimas ngan tgk org berpin semacam je...

ija said...

akum..nauzubillah..
boleh saya copy tak?

Zura said...

br je raya ari tue makcik tegur..mmg sama lah gaya tudung tue...nauzubillah...

@e_da said...

@ija

boleh apa salahnya kita kongsi ilmu

@e_da said...

@AIN

boleh apa salahnya kita kongsi ilmu

eT said...

urmm...yg pntg nawaitu kite kn...
tp apa tujuan kite letak pin tu eh?
nk bg nmpk leher jinjang kot...:p

Fiza Nordin said...

walaupun saya tak bertudung tp info ini amat bagus utk dikongsi. thanks

isya said...

br je tau..alahai,thanks ida,

Izzatul Iman said...

lame dah perasan, tapi bila tegur, diorang akan kate "mane ade same..."

sebab tu kalau saya pakai tudung indon, saye x pin dibelakang leher.

aYu said...

kak...tq..kalo x..kite pakai bedal je..

AIN said...

thanx sis bg copy yea..

Eita_Miza said...

THANX....FOR THE INFO

Nurul Aima Hj Kaim said...

salam ain,

Gmbr yang di bandingkan dengan gmbar paderi wanita tu adalah gmbr kawan saya yg telah d ambil tanpa kebenaran dan di edit. Walaupun telah d kaburkan wajah, mereka yang hadir pada majlis itu sudah semestinya tahu siapa pemilik gambar ini. Walaupun tujuan entri ini berdakwah, tp pada masa yang sama mengaibkan individu yang ada di dalam gmbr ini, kerana tidak terlintas sedikit pun oleh beliau untuk meniru pemakaian agama lain. So pendek kata, entri ini masih boleh di fahami tanpa ada imej individu sebenar kan?.

Kami memohon jasa baik ain dan kawan-kawan yang membaca entri ini agar tidak menyertakan gambar beliau di dalam entri, terima kasih

Rasulullah s.a.w pernah bersabda yang bermaksud, "Barangsiapa yang menutup aib saudara Muslimnya, nescaya Allah s.w.t akan menutup keaibannya di akhirat kelak."

@e_da said...

@Nurul Aima Hj Kaim

salam.. terima kasih mengingatkan sy.. sy mohon maaf atas entry ini... semua ni atas ketidakprihatinan sy... sy pohon berjuta maaf...

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah