Friday, September 3, 2010

Kenangan raya & Raya mana tahun ni??

Tahun ni korang raya mana? umah sendiri dulu ke rumah mertua????

tahun ni aku balik raya umah mertua kat perak... maybe raya ke 3 baru balik johor... utara ke selatan tu... nak wat camana jodoh orang jauh.. padahal dulu mak aku kemain taknak nyer jodoh aku org jauh2.. dah la anak pompuan sorang.. tp tu gak la yg dapat pun.. sib baik adik ipar aku rg johor gak.. dekat la sket...

Kronologi raya aku sejak dah kawen....

RAYA TAHUN PERTAMA....


Raya pertama aku sebagai isteri ... balik kampung hubby dulu kat perak.. tema colour tahun tu cream.. sebab baju nikah hubby baru lg... so guna yg tu ...kenangan masa ni kan.. aku tengah pregnant anak pertama... masa ni dalam 11 minggu gak la aku prengnant.. dekat 3 bulan kan.. perut maintain tak nampak lg masa tu... tp raya ke 6 aku gugur.. org kata aku tak kuat tuk jalan jauh.. masa 2 hari lepas sampai jjohor.. aku bleeding dan raya ke 6 aku duk wad.. then keguguran.. sedih ooooo......



RAYA TAHUN KEDUA
Tahun kedua raya kat JOHOR.. ikut turn kan.. tema merah.. tp tak brape sama.. takpela.. janji merah.. masa ni pun kami still berdua lagi... 2-3 bulan lepas raya pregnant gak lg.. tp gugur lg.. huhuhu...

RAYA TAHUN KETIGA

Raya tahun ketiga... kami raya kampung masing2.. hahahha boleh camtu... hubby balik perak raya pertama sampai raya ke3 beraya ngan mak dia.. aku lak masa tu elok2 sedang pantang... so tahun lepas sebulan aku tak puasa ok.. hehehehhe.. ngam2 raya pertama aku abis pantang -days yg ke 45.. nak makan ketupat apa semua mkn rasa sikit2 je.. mak aku tak bg sgt sebab anak menyusu badan.. tp dapat la rasa gak... dan yg paling best tahun ke3 kami beraya BERTIGA


Ni pagi raya aku berdua je ngan mika tanpa papa dia.. sedih oooooooo.... tema warna tahun ke3 warna purple pink ni.. tp takde gambo sedondon lak.. tahun tu kelam kabut sikit.. carca marba jadinya.. hahahha


So tahun ni aku raya PERAK pulak.. umah mertua.... tema tahun ni tunggu publish raya punya entry plak kan.. hijau my feberet colour... khamis depan baru balik kampung.. korang lak RAYA kat mana dulu tahun ni ???


10 bebelan kawanku:

adianiez AIDA said...

hijau tahun ni?
sama ler kita :-D

Diamilikku said...

terengganu dan tema kita sama..hoyeiiiiiiiiiii

yatie chomeyl said...

raya kat jepun tahun ni.....uwaaaaaaaaa

Izzatul Iman said...

best gak wat entri camnih...

terasa nak cite gak...tapi takde gambar la...

Thn pertama raye

bulan puasa dapat tau pregnant. masa tu kandungan dalam 5 minggu...pas sminggu tau kuar spotting...but still balik kg suami di kelantan...
selamat pegi dan balik...tapi spotting still on...pas raya tu gugur...

Thn Kedua raye

nothing special...masih berdua...dan tiada ape2 perkembangan ttg having a baby. raye balik kelantan lagi (sebabnya mak saya dekat je, 5 miit naik kete bleh sampai rmh dia.)

Thn ketiga raye (thn ni)

plan nak gi singapore je... sebab sekarang dah nak masuk 6 weeks pregnant...jadi jaga tul2... Alhamdulillah....

p/s: ingat tak hari tu doa akak untuk saya masa saya wish birthday untuk Mika? Terima kasih...

Zura said...

2 kali gugur ke...tp tetap ada rezeki...dapatlah sorang hero..

@e_da said...

@adianiez AIDA

nanti kita amik gambo raya ek.. sama ijau

@e_da said...

@Diamilikku

hi hih hijau mmg cantik kan kak su

@e_da said...

@yatie chomeyl

yatie takpela.. raya kenangan di sana.. nanti tahun2 depan leh raya msia balik ya..

@e_da said...

@Izzatul Iman

jaga diri baik2 tau.. dulu sy yg kedua pun wat tak endah ingatkan kuat sekali gugur lg.. sy fobia.. awak kali ni kena jaga bebetul kalau boleh elok jumpa pakar dr awal ya.. take care dear

kdg2 doa2 sahabat2 kita yg kita perlukan boleh membantu kan... yg penting jgn putus berdoa kepadaNya

@e_da said...

@Zura

ye zura sebab tu sy fobia... mika la penawar duka hati sy setelah dua kali rasa kehilangan...

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah