Wednesday, October 13, 2010

Histeria beramai-ramai...

Kes pagi tadi.. student-student pompuan kena histeria... mulanya aku dengar suara orang menjerit-jerit.. sayup2.. makin lama makin kuat....

aku buka tingkap bilik opis.. aku tgk sekumpulan pelajar usung dak pompuan yg tengah terjerit2 tu.. hmmm sah la mmg ada histeria.... kat sini mmg selalu mcm tu kalau ada kem atau sesuatu aktiviti...

nak jadi citer diorang ni baru je balik dari kem kat area batang kali kot... budak baru semester 1... kat sana 3-4 hari gak kot.. mcm2 la aktiviti dalam hutan kan... balik petang semalam.. rupanya start malam td dah ada yg kena.. bawa balik dr sana la tu... dah terjerit-jerit.. bila sorang kena dah berjangkit2...


Aku tak berani nak dekat.. nak2 pulak ada anak ekcik.. kang balik umah takut anak kita lak yg menangis.. aku tgk dr tingakat atas 3-4 orang menjerit2.. rupa-rupanya kat surau pun ada lg ramai yg dah dikumpulkan... panggil uztaz dtg.. dari darul shifa... masa uztaz tengah baca-baca tu menjerit2 budak2 ni.. ada yg suara garau.. ada yg meronta-ronta sampai kawan2 yang pegang 5-6 orang pun tersentak badan....

aku yang tengok dari atas pun meremang bulu roma.. aku baca ayat qursi beulang kali... yer la risau juga kalau badan kita tak kuat kan... hmmmm.. selalu gak kat sini jadi macam ni.. dulu penah sekali 40 orang sekali kena... kesian lepas diorg pulih semua keletihan..

ada yg uztaz tu tarik telinganya menjerit2 kesakitan .. bukan budak tu yg jerit tp suara lain yg jerit.. harap2 cepatla pulih.. my student sendiri 2 orang kena.. dalam bilik studio tetiba menangis.. pastu mula la menjerit.. hmm kelas pun batal... harap2 cepatla pulih keadaan ni...



4 bebelan kawanku:

cha said...

kita tak pernah tengok life, biasanya memang dah lepas orang histeria kita baru tau. tapi suasana mmg takut la.

Diamilikku said...

uishh....cepat2 lah sembuh budak2 tu...hurmm...benda mcm nih memang susah nak jangka kan....moga tak terlekat le kat eida hendaknya...

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

fuh...baca cite nie..teringat balik kisah histeria masa sekolah2 dulu. Almost seminggu gark sekolah tutup gara2 histeria.

last2 2 pelajar perempuan yang jadi puncanya di arah tukar sekolah.....

yatie chomeyl said...

uish seramnya

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah