Monday, November 8, 2010

Agar-agar cocktail



Semalam ptg mood rajin.. hubby takde g layan beskal ngan kawan-kawan dia.. mika lak tido....


aku duk layan tv .. boring.. layan tenet pun boring...

dah lama rasa nak buat.. terus rasa rajin... mulanya nak buat puding LAICI.. tp stock laici lak takde..


ahh hentam la buat apa yg ada...

selalu aku buat agar2 buah campur susu cair tu.. dapat 1 warna je.. kali ni saje nak try buat 2 layer...


lapisan bawah aku buat warna asli jernih je.. saje nak tgk buah2 tu cantik... clear.. ahhaha



then second layer baru campur susu cair.. dapat la warna putih susu...

dan aku saje nak bg cantik2 buat dlm bekas bunga ros ni....

sebenarnya bentuk bunga ros tau.. tp bila dah warna jernih tak nampak lorrr..... hihi saje syokk sendiri...



dan ini adalah dlm mould2 kecil tu... mika suka sgt makan agar2 ni.. bila aku kata dah abis tunjuk pinggan kosong dia marah.. padahal saje taknak bg banyak-banyak sebab rasa dah banyak dia makan... lenkali mama buat perisa lain lak.. nak buat puding mango lak..



simpan dlm fridge.. bagi sejuk lg sedap... huhuhuhu


* sure takde yg terliur sebab entry lepas waktu lunch.. ehheheh




10 bebelan kawanku:

MRS. K said...

eh, dah makan nasik kena la cari desert.. hehehehe

cik puan akish said...

wahh...cam leh try jugek neh...

fAr'z hAdi said...

wah..sdapnye....(^_^)

noor said...

teruja tgk agar2 nih..rasa nk buat jer..tpkan bleh xnk tiru idea nih hihihihihi..nmpk sgt cute n mnarik ler

noor said...

teruja tgk agar2 nih..rasa cam nak buat lah..tpkan bleh tak nak tiru idea nih nmpk sgt cute n menarik ler hihihihi

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

wah suka2 my peberet tu...tapi tak rajin nak wat camne tu? yang wat la pop up window...senang sikit nak komen...tutorial ada kat blog me k

isya said...

wahhh...mmg sedap kalau mkn sejuk2!

psst~ ida, tudung dah dpt!, thanks ya ;)

Diamilikku said...

memang cantik2 desert dalam bekas2 comel tuh...patutlah mika suka makan..budak2 kan attrack to yang cantik2...ditambah pulak rasanya yang sedap kan

cha said...

cantiknya, resepi kak. mcm best je nak buat. hahaha kita mana reti nak buat benda camni, org jarang masuk dapur. muahaha!

Asma Haha said...

nyum nyuum...

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah