Monday, November 8, 2010

Sejarah lalu di A&w

Dari hari jumaat hubby dah sebut-sebut nak makan A&W.. dah lama katanya tak makan...

bagi aku lak.. aku memang jarang sangat-sangat makan di A&w antara fastfood lain...

Sebabnya aku ada kisah sendiri di A&W ni...


Dulu lepas SPM aku penah try keje kat A&W sebenarnya... tapi nak tau.. aku keje hanya 2 hari saje ok....

Nak tau sebab apa?

ok aku aplly keje A&W dengan kawan sekelas aku form 5 nama dia maz.. aku boring nak duk umah sesaje.. kawan aku ajak keje.. tanya mak dan abah.. mak kata ok.. sebab ada kawan.. so kami saje2 minta keje tu.. then terus dapat...

manager siap bg baju seragam dia la kan... kawan aku kena bahagian angkat2 makanan dan bersihkan meja.. tp aku plak kena jd CASHIER.... wahhh.. terkial-kial ok...

hari pertama keje... aku pun kekok la lagi.. nak punch harga pun tergagau-gagau... kena welcome customer start je diorang melangkah masuk... aku seriusly.. aku PEMALU gilerrrr time tu.. nak welocome orang semua.. OMG... mana nak letak muka ni walaupun hidung ada.. hihii

nak jadikan cerita... hari pertama keje .. cousin aku dtg ngan kawan dia... cousin aku duk depan umah aku je.. dia lelaki... boleh dia dtg menyakat aku ngah keje.. masa tu dia minta order.. dia buat2 ushar aku buat2 nak mengorat.. aku punya cover buat2 tak kenal.. takdela aku tersengih2 merenyih .. tak guna betul... kebetulan MANAGER aku tu pompuan.. dia ada sekali masa tu... boleh dia kata " wahhh hari pertama keje dah ada yg berkenan" ayat dia tu sambil pandang sinis....

Dalam hati aku nak g ketuk2 je kepala cousin aku tu.. tak guna tul.... dia punya pasal aku kena perli... esok tu aku dah berkira-kira nak keje lagi ke tak..

aku bgtau mak.. tak boleh nak keje camtu.. aku pemalu... nak berdepan dengan semua orang... masa tu budak2 lagi kan.. mmg tak pandai fikir...

esoknya aku bgtau kawan aku.. yg kelakarnya dia pun berhenti keje sama ngan aku.. walhal dia nak keje lagi.. tp disebabkan aku berhenti dia pun ikut... hahah.. kami pun pulangkan baju kat manager.. alasan kami .. DAPAT SAMBUNG BELAJAR.... hahah masa tu kira bohong sunat la... sebab takde alasan nak bagi.. hahah minta ampun ek manager i tipu u... dan sejak tu aku FOBIA nak jejak A&W...

sampaila dah kawin ni baru la aku jejak semula sebab hubby ajak...

dan malam minggu haritu merata kami cari A&W terdekat.. tp kami tak tau.. akhirnya hubby bawa makan A&w kat area puduraya.. sebab situ je yg dia tau.. hahahhah punyala jauh ...


tengokla budak bertuah ni... buat main air papa dia.. sampai abis tyenggeleam semua aiskrim dia main cucuk straw...

dan lepas ni rasanya A&W akan jd feberet sebab burger moza dia sgt sedap.. hahahha

* keje 1 hari tu pun aku dah dpt pengalaman buat WAFFLES aiskrim dia n serve rutbir dengan float... kenangan...kenangan..



6 bebelan kawanku:

cha said...

dah besar mika, comel...

ciK mOt (",) said...

hehehe....ada citer tersendiri ek...
saya lak citer sal GIANT...owhh tidakkk...

cik puan akish said...

mika nak usha eskrem tuh benornyer...:)

LyNn HaMzAh said...

suka juga makan kat A&W nie tapi kat JB macam payah sket nak jumpa A&W...

aYu said...

kenangan manis ~hehe

✿....rossa alina....✿ said...

kalau kat sunway pyramid memang makan kat situ je..sebab xramai org,..muehehehe..suke float dia..ssslllrrrppppppppppp...sedappp!!hihihi

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah