Friday, November 26, 2010

Bonus RM500 bulan depan melayang

Semalam kan majlis konvo tempat keje aku... malangnya tahun ni sehari sebelum majlis aku demam... mungkin penat sangat..kepala amat berdenyut, badan panas sejuk mengigil... tapi aku gagahkan diri gak siapkan keje. Risau kalau part keje aku tak sempurna.

So pagi semalam aku cakap kat hubby aku tak larat nak drive.. minta dia hantarkan.. so pagi semalam aku kuar awal sebab nak siapkan dress up graduan. aku bersiap dari rumah pakai suit khas yang dah diberi. sepasang suit skirt labuh n blazer..masa kat umah aku tak nampak kain skirt tu... so akupun ingat maybe kat opis aku tak bawak balik... so dari umah pakaila seluar dulu...


sesampai je opis aku carila kain aku....sekali takde plak.... alamak matila aku..dahla aku kena naik stage..kalau tak lengkap suit matila aku tak seragam dengan yang lain.... aku call hubby suh patah balik amik aku.. balik umah pulak...

dahla nak balik tu ada sket jam...aku dah tak senang duduk.. sib baik majlis lewat sket tahun ni dalam kul 11..tp risau gakla takut terlewat.. aku sampai umah kul 8.30..dari umah ke opis amik masa setengah jam.


sampai umah berlari masuk bilik nak cari kain..rupanya aku dah bawa balik dalam paperbag...huh lega..... iron siap2 dan dengan pantas drive semula ke opis.. kali ni hubby dah tak hantar dah... ada kena bebel lg kang...larat tak larat aku gagahkan diri drive... dengan minyak keta dah merah tak sempat dah nak isi minyak..tapi mujur sampai gak opis dalam kul 9.15.


tapi bila sampai opis bila nak parking , aku tersilap.. aku ingat lepas, sekali langgar divider.... huh krekkkkkkkkkkkkkkkkkk.... ada bunyi... alamak hati dah berderau...


sekali aku turun tengok dah jadi camni....


adoi dah kemek si livina ni... sampai ke petang tak bgtau hubby... takut punya... sampai umah baru bgtau dia..hape lagi membebel la pakcik tu.... aku diam je la memangsalah aku.. nanti duit bonus tu buat ketuk balik la yang kemek tu..huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... melayang duit bonus aku... tapi hati sedih tengok keta kemek.... dah tak cantek.. nak bawa pun rasa tak best....
takpela setiap yang berlaku ada hikmahnya.... cehhh saje nak sedapkan hati ni.....



****Tq kak su sms ida bgtau mika tersenarai TOP 10 Papa & baby contest.. asiy pun ada sekali kan..gud luck too... nak tengok senarai top 10.. gi blog ni http://mamiuyun.blogspot.com/




11 bebelan kawanku:

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

alahai sayangnya, tak pe nak wat camne benda dah nak jadik kan, sabo je la k...

mummy_ayu said...

alamak....keta pun..time2 mcm nie la dia nak kena..mcm tau2 je nak mashuk ..sabar je la kan..
btw congrats pasal dpt top 10 tu..

ch@ said...

ciannya. kalau kita jarang langgar divider tapi montot keta sangkut kt tiang, tak lepas. tak reti budget. haha... budget salah.

cik puan akish said...

alo.....kelam kabot punye pasal la neh..tapela yang....ade hikmah tuh...be chill yah...

eima said...

kesian nye ...
lain kali berhati2 ye ....
jgn kalut2 dah ....

noor said...

congrats mika dpt top 10...
alahai terbang melayang ler jwbnyer huhuhuuhhu

Cik Jue said...

KESIANYE..TAPI TAKPE NANTI I KETUK MESTI CANTIK BALIK..NASIB BAIK DAPAT BONUS KALAU TAK MELYANG DUIT DALAM UMAH..

Diamilikku said...

takpelah...allah tulis mcm tu kan... :) bersabar tau...

EiJa ZaQuaN said...

adeii..sib baik orgnye xde pape..,ermm sib baik jgk la ade bonus rm500 kan..kalo x lg parah..

MrS. F!zA said...

kita kalo kete calar sikit pon sedih ni kan kemek plk..lg la tak tertahan kan..

yatie chomeyl said...

memang kalau masa tgh kelam kabut ut lah macam2 hal nak jadi kan ida

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah