Monday, November 1, 2010

Neb lagi...

Hari sabtu ada appoiment lg dengan doc.. khamis tu doc mmg dah bg surat suh dtg balik hari sabtu... amik neb lg.. kebetulan haritu batuk teruk... mmg dah decide ngan hubby nak mintak warded sebab risaukan mika takleh tido dengan batuk dan badan yg masih panas...


Kali ni giliran papa lak pegang dia tuk amik neb ni...

Aritu papa complain mama sebab pegang mika tak kuat then tiub wayar tu tercabut sebab tangan mika terlepas dr genggaman mama... mari kitasaksikan plak...



Awal-awal elok la lagi boleh duduk... sian mika masa dtg klinik tu dia tido tp terpaksa kami bangunkan tuk sebut neb ni... papa pun maintain konon-konon boleh kawal...


Dia dah mula bertukar posisi nampaknya... dah start nak merontadan meraung... papapun apalagi.."mama..mama tolong pegang "

Ha tau pun aritu complain mama kan.. jangan ingat mika kecik dia tak kuat.. sekali dah meraung meronta abis tenaga dia kuarkan..kesian pun ada tp demi kesihatan dia cekalkan hati paksa gak dia...

dah meronta teruk dah... kesian aku tengok... rambut dah basahpeluh sebab menangis meronta.. tapi kami berjaya abiskan ubat tu... lepas pada tu dah makin lega....

doc mintak suh abiskan antibiotik .. cuma kalau masih tak kurang kena dtg balik..dan dia kata x perlu warded.. hmmm ok la tu kan


now mika dah makin sembuh tq atas doa semua.. tp demam dia kali ni sgt mencabar dan buat kami risau.. sebab rasanya demam yang paling teruk dan buat dia lemah... risau sgt2...

mungkin demam kali ni demam nak pandai cakap lak kot... tpada 1 perangai kuat merajuk.. kadang2 aku rajin menyakat sorok puting dia.. nanti barang2 yang ada keliling dia abis dia buang atau campak tanda protes.... leh tahan budak kecik ni... hehehhe anak..anak......

7 bebelan kawanku:

ZiE FAUZi said...

alahai,cian mika.. cepat2 baik yer... alya baru start batuk malam tadi.. teruk jgk bunyi batuk dia.. mmg musim kot..

Nad @ MamaZakwan said...

sian kt mika..moga cepat sembuh ye.. :)

[-suziey-] said...

huhu siannya mika..xleh la tgk budak kena neb ni..kesian sgt..huhu..

pstt..teringt ur status inform yg mika penh jatuh katil masa umur 1 hari kan?uish seriau btl..story la sket kisah tu..huhu

@e_da said...

@ZiE FAUZi

betul la zie mmg musim.. tp kali ni paling teruk dia kena.. hope anak2 kita cepat sihat kan..

@e_da said...

@Nad @ MamaZakwan

tq nad.. nad pun take care ya.. jaga kesihatan

@e_da said...

@[-suziey-]

suziey mmg tak sanggup tgk.. suziey mika jatul katil umur 6-atau 7 bulan camtu.. bukan 1 hari.. kalau 1 hari me pun seiau... hehehhe

eima said...

hopefully mika cepat sembuh ...
fahim dulu zaman kecik2 pun cam tuh ... dah slalu sgt amik nab ...die dah pandai wat sendri... diam je .. bila kite cakap ubat dah habis ...die nk tutup sendri mesin tuh ...

nanti mintak nurse kat pusrawi tuh bedung je ...
fahim dulu mmg bedung je ... pastu nurse reramai pgg die ... wat pe byr mahai2 kite kena pgg snedrik ...hehe

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah