Tuesday, December 28, 2010

Masuk Bakul tolong ANGKATKAN!!!

Hahaaaa ni peribahasa baru.... special untuk mika...

Tengokla ragam anak bujangku.. semakin macam2.. memang buat kita terhibur... haritu mak ada sini.. kononnya nak picnic.. sekali pagi sabtu tu hujan.. dah kuarkan bakul tu tp cancel la.. lupa nak simpan semula...

Sekali aku g dapur tengok mika dah masuk sebelah kaki dalam bakul.. aku jerit panggil mak "makkkkkkkkkkk tengok cucu mak ni, apa dia buat".. mak dtg tgk sekali mak aku cakap.. " laaaaa tadi mak yang ajar dia sekali tapi mak yang masukan.. dia ingat pulak." kuang kuang kuang.. patutla mak tok yg ajar sekali.. terus dia ingat & nak masuk lagi buat sendiri.. cepat betul dia ingat...


mentang-mentang badan ko kecik lagi kan mika...



happy2 dapat duduk dalam bakul yek..... tak lama la bakul mama tu jawabnya.. pecah jugak kang...

tengokla kaki dia molek je dalam tu... bertuah punya anak.. dah sepupu dia melayan main tolak2 bakul tu pulak.... kejap je la main pun.. aku amik simpan.. kang pecah tak memasal.... kena beli lain.. banyak lg mainan ko leh main mika.. hihi


6 bebelan kawanku:

LyNn HaMzAh said...

hehehehe...leh kuar balik tak tu...kang x pasal2 tersangkut dlm bakul tu...

chugie said...

sedang elok je mika dlm bakul tu, ekekeke...

ch@ said...

ahaha, kiut. time ni memang, pantang kita ajar buat benda baru, sekejap je dia ingat, belajar dan tiru. jadiii kena buat perkara-perkara yg baik2.

noor said...

hahahhaha....lawak lah mika nih
muat pulak dia msk dlm tuh
apa2 pun lawo mama mika nyer bakul ijau...

EiJa ZaQuaN said...

amboi kecik jerk mika ni ye..muat dia masuk dlm bakul tu..time ni mmg akal diorg pnjg..ade jerk benda baru dia nak wat..

n!da said...

hehehe. bdk2 baye mcm tu mmg sng belajar. comelnye pic no. 2 tu. hohoho. muat2 je die dlm bakul tu kan? hehe

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah