Tuesday, December 21, 2010

Menu berbuka semalam

Semalam puasa..posa ganti..selagi teringat dan masih sihat... cuba langsaikan secepat mungkin..nanti nak dekat ramadhan takla terkejar sampai tak cukup hari..insyaallah nak ganti cepat bg abis...

Rindu nak masak..biorla penat..tp hati rasa puas...hehehhehe..jom layan menu petang semalam...


cendawan n sayur campur masak sos tiram ...ni la pembuka selera...cha terliur tak? hehehhe



Kari ikan tongkol.. sebanarnya nak masak kari kepala ikan merah... tapi ikan merah tak dapat dikesan di petang hari... so masak je la apa yg adooo.sedap gak...


ni lauk mika ...masak lemak soo hun ngan kentang.. feberet dia soo hun.. mesti dia ratah je mcm makan mee...


hubby balik bawa air kelapa pulak..aduhai tq so much my hubby yang memahami isterimu berposa ---sebenarnya dia yg nak minum...

dan ini juga feberet hubby..popia goreng dan basah... banyak pulak dia beli.. dan dia yg abiskan...

dah rasa mcm bulan puasa lak.. hari khamis puasa lagi...


6 bebelan kawanku:

noor said...

sdpnyalah menu tuh...
kari ikan pergghhhh rajin2
mika cam untie lah suka soon

AyuArjuna BiGoshh said...

sedapnya popia itew.. :)

MrS. F!zA said...

hehehe byk jgk menu berbuka tu..balas dendam eh?? hihihi

nba-Nur said...

Salam.. Eeda, banyaknya lauk... perghh terliur la kak Nur.. Especially popia basah tu.. Dulu masa dok Selangor selalu jgk beli. Now kt JB susah sket nak cari gerai yg jual popia basah ni.. Rajin dia puasa bayar.

cik puan akish said...

wahahh meriah menu berbuka pose...kite lom ganti2 agi...=(

Miza Yusof said...

sedapnya. tak tahan tengok sayur campur dengan popia tu. menyelerakan.

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah