Wednesday, December 22, 2010

Percutian Singkat - Hadiah Anniversarry...

bukanla hadiah sgt saje2 je anggap hadiah sebab hubby bawa jalan.. kahhhh

hehehe ni entry basi.. dah lama dah... anniversarry 3/12 tp takpe la janji ada story dlm blog ni jd kenangan.. hahahha basi pun layan je la kan...

on weekend masa tu hubby ada race kan.. so tunda.. kebetulan 7/12/2010 sambutan Awal muharam... saje je ajak2 ayam kat hubby.. kata dah lama tak g genting sejak kawen.. pastu dah lama tak bercuti... awalnya hubby ajak tido sana.. tp memandangkan tak berbaloi sebab petang 6hb tu baru dia ckp.. kang tido kejap pagi dah bangun.. mcm membazir je plak.. lagipun tengah PEAK hour.. sure mahal gilerr kat sana... ngan cuti sekolah lak lg.. dah faham sgt la...

so decide bertolak pagi je.. kitorang nak kuar awal sudahnya 9.25 gak bertolak dr umah... tapi kan rupanya dr umah aku dalam setengah jam je dah sampai genting bior betik.. sebab dulu pegi dr shah alam rasa jauh la.. la ni duduk dekat ngan area highway gombak maka tetiba genting tu mcm JIRAN la pulak rupanya.. dekat ajerrrr...

On the way.. budak yang terpaksa kena kejutkan bangun dr tido.. muka monyok... kena mandi pagi lak tu... hahahah so agak moody...


sampai kat petronas gombak hubby take away set breakfast MC donald.. sampai atas kami jumpa port menarik.. berhenti n bfast .. dak kecik tu leh dia QADA tido dia yg terganggu sebelum tu.. maka gambo2 pun dia tido daaaaaaaaaa..


memula sampai round2 dulu.. punya sejuk rupanya musim hujan.. hubby aku lak aku dah pesan bawa jacket ke apa.. dia kata takyah.. tak sejuk sgt pun sudahnya gigil2 gak.. ha hambek...

Jumpa ngan anak gajah comel ni.. makanya apalagi jgn lepaskan peluang.. baru kutahu... mika TAKUT rupanya... bila anak gajah tu dekat ngan dia nak amik gambo dia tolaknya benda tu dan dia tarik tudung aku... sebab dia takut... hahahah kelakar..

bincang2 ngan hubby tak berbaloi nak amik outdoor.. sebab mika kecik lg... nak maian2 pun tak sonok sebab kami ber3 jek... so beli tiket indoor je...


son selamat la hubby sebab indoor tak berapa sejuk mcm kat luar... kami naik la segala train, angsa dalam tu.. mika punya peel takna duduk.. bahaya ooo.. pastu sikit2 na ngan papa dia... ishhhh ngada..


time beratur.. setiap permainan beratur tau.. sebab cuti sekolah kan.. sabo jek la... ada yg terkena panjang ada yg pendek... mika pun sama beratur.. suka dia... bebas dr stroller.. kami tawakkal je strolller letak tepi.. sape sanggup curi tak taula dengan keadaan kat sana yg banyak tangga turun naik dan eskolator.. kalo ko berani ko hangkutla.. maka alhamduillah tak hilang.. ( malas pencuri nak angkat sebba berat) ahhahahha


kami layan la segala permainan yg mika leh main.. suka ooo siap taknak turun.. tunjuk2 lg kuda pusing tu nak naik lagi... mak ngan pak dia sekali join.. hahahha


time makan mencari nasi tuk mika.. sib baik ada marrybrown depan tui.. malas memilih.. masuk jek.. mika layan papadom.. nasi pun nak suap sendiri.. abis lantai MB tu disepahkan nasi mika.. hahah tebal muka je la mama papa dia...

kisah selanjutnya sambung nanti.. penat ahh banyak sgt gambo.. kata blogger kan.... paham2 sajorkk...


10 bebelan kawanku:

MRS. K said...

wahh.. jalan2 genting.. kite ade pegi taon ni tp hubby tak ikot coz die gayat.. hahaha

Gieyana said...

wahhh..mmg best pegi sini...hepi belated anniversary yer..:D

PuteriKureKure said...

best jugak ye. ishh...kita ni ntah bila nak jejak genting lagi. ni anak kedua coming soon...harus kena tunggu setahun kot. haha.

MrS. F!zA said...

jelesnya! kita gi baru ni jalan2 je tk main pon! uwaaaaa jeles tgk

Cik Puan*PIE said...

bdk2 mng gemau main kuda...silap2 mak,pak nye kena naik sama.huhu

EiJa ZaQuaN said...

wah srnoknye mika g genting ye..

eija nye n3 genting g ari tu pun tetangguh lagi..baru cite separuh jalan..huk3..

chugie said...

bestnye g genting. sejuk tak??

nak juga mika naik kuda tu ye.. kalau anak ku, sah2 nangis jerit! sebab takut :D

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

wah bestnya walaupun singkat tapi penuh bermakna kan kita bulan satu ni baru nak pi, tenagh amik feel ni

mummysyafie said...

tengok entry ni terus teringin nak naik lagi..

azura samsuddin said...

harap x terlambat mama mika, hepi belated anniversary.. besh kan g b'cuti w/pun jap sbb dgn suami dan anak...

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah