Tuesday, January 4, 2011

Alesya Kena gigit LIPAN

anak buahku ngan papa dia aka adik aku..


malam new year aku balik kampung..n dapat juga akhirnya setelah memujuk pelbagai cara kat hubby.. akhirnya berjaya... heheh

sebabnya rindu kat family rindu gak kat dak debab ni..


Kesian si bulat bam bam ni... hari ahad waktu tengahari aku, adik, hubby tengah lunch.. alesya tido kat hall dapur siap berkelambu...

tiba-tiba dengar alesya menangis.. ingatkan dia terjaga sebab mika terjerit-jerit.. pastu lela(my adik ipar) ternampak lipan lalu tepi tilam alesya.. apalagi teus angkat dak debab ni.. terus bawa keluar..

Abah terus cakap cuba check badan alesya kena gigit tak.. adik aku yg tengah makan leh cakap "tak kot bah.. dia terjaga tu je.." tp abah tak puas hati check juga badan cucu dia tu... sekali haaa... nampak bekas sengatan kat belakang badan alesya.. kesian sungguh... adik aku yang tengah makan melompat panik.. dia lak nak nagis muka pucat lesi.. alesya dah meraung2...

mak pulak .. nampak lipan tu.. mak boleh lak pijak ngan kaki konon2 geram sebab gigit alesya.. sekali mak pulak kena sengat kat kaki dia.. aduhai.. aku apalagi amik penyapu.. dengan belakang penyapu aku sesah cukup2 lipan tu sampai mati...

adik aku yang panik tu dah nak menangis tengok anak dia meraung.. adik ipar aku kira cool sket dr adik aku.. mak abah semua menjerit suh bawa alesya g klinik... aku dah dukung mika.. takut anak aku plak kena...

hampir sejam gak tunggu diorang balik dr klinik.. ingatkan doc bg injection tp tak.. doc bg ubat tahan sakit dan beberapa ubat lain... bengkak gak belakang badan dia.. kesian betul alesya..



mama dia geram.. nape la lipan gigit alesya.. heheh sebab alesya gebu.. aku pun tak tau la mana datang lipan tu... musim hujan kat kg tu yg dia kuar dari sarang gaknya...

dak cepet kesayangan mak long...

tapi aku pelik la alesya ni memang kuat masa adik nak bawa dia g klinik dia dah stop menangis dalam kereta.. sedangkan mak aku yg dah tua tu mengaduh sakit .. mak kata berdenyut2 bisa.. camana alesya leh tahan... rasanya gigitan tu baru sikit kena alesya yang selbihnya bisanya kena kat kaki mak..

malam tu kami ingat dia demam.. alhamdulillah dia tido lena walaupun bengkak juga badan dia.. lupa lak nak snap tempat yang kena gigit tu.. aduhaii.. tak sampai hati tengok .. sebab dia baby yang kena.. kita yang tua ni takpela.. dah kebal kulit.. sian anak maklong...


12 bebelan kawanku:

eima said...

kesian nye die ...
takut kan ...lipan eeiii

Cik Puan*PIE said...

siannye alesya...dihah masa kt umah mntua kena yg ank lipan..dia pnya jerit satu umah trkejut...nasib xde pape sb ank lipan je baru..ketip gase cm gigit semut je kot...

noor said...

grm nengok mata alesya nih..
dulu kecik jer bdn dia
skrg bambam
alesya kuat xdemam hihhihih

chugie said...

ish.. xde pape ke kene gigit lipan tu? eee bahayanye.. sian baby!

Ena said...

siannya..

seriau pulak bila baby kena gigit lipan kan.. sy memg tok leh tengok! rasa nak penyek2 sampai hancur jer..

Zur@ZaRi said...

kesian nyer...
dulu zura pun penah kena gigit lipan kat jari... mak ai sakit tak tertahan kot... sampai raser sesak nafas=( hope alesya kuat yer sayang=))

Zaidah said...

ciannyer dia....betullah kot @e_Da bisa tu banyak yang mak @e_da kena sengat tu kot....lagipun antibody alesya kuat ...

CatlinaFly said...

aduh ciannye alesya..semoga cepat sembuh ye cayang

PuteriKureKure said...

aaa...LIPAN! takutnyaaa~

cian alesya. sib baik alesya kuat gagah perkasa. hehe.

MrS. F!zA said...

ciannya alesya.. haihh lipan ni mmg suka gigit tempat terlindung..

cik puan akish said...

ala tiannye...bby kene geget...haih...kite yg dah org tua neh kene geget pon sakit..apetah lg bby...

harapnye udah baek bby itu...=)

fazilzura said...

YA Allah ..
mmg risau ler.. dh le lipan... lipan kecik ye?
even kecik pun mmg kene bwk ke klinik...

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah