Thursday, January 13, 2011

Asam Pedas menantu

weekend lepas balik umah mertua... heheh kena la turun padang jugakk.. eh salah turun dapur.. kang menantu hantu pulak hehhehehe.. walaupun berbeza cara utara dan selatan.. aku masak je la cara aku.. mak mertua tak kisah.. ko masak la apa ko nak masak.. kalau leh makan mak makan katanya... hahahhahah

Kat belah hubby tak biasa asam pedas semua ni.. diorg terkenal ngan gulai... hubby org perak tp dah mcm org utara gaya loghat mereka pun aku tgk... hubby suka asam pedas ni pun sejak kawen lerr. almaklum org johor tak sah asam pedas atau masak lemak ...

meh nak tayang asam pedas ikan sembilang.. sembilang laut ni.. kakak ipar yang beli.. aku tenyeh la masak asakm pedas... terus laku di pasaran...



tengah mendidih.. dah ada yang terliur... anak2 buah makan pun bertambah... mcm hampir tak cukup..

daun kesum banyak sket... tambah lg tomato bagi masam2 lagi.. fuhhhhh syokkkk.. mak mertua lalu pun tak perasan.. ehheheheh

u'olls lunch pe tengahari ni????




19 bebelan kawanku:

@}--niEra-- said...

sedapnya..terliur lak..share la resipi kak.. =)

Zaidah said...

nmembuatkan zai rasa laparlah balik....mintak sikit bleh tak....

Diamilikku said...

haah..share la resepi...akak duk buat asam pedas belah2 johor punya style tak berapa nak menjadi..

Elly & Emmy said...

amboi terliur tengok asam pedas tu.. ikan sembilang.. bess tuu.. isi maniss..

jom nak ajak mama mika pergi berkelah

http://coretanuda.blogspot.com/2011/01/jom-berkelah-dengan-geng-kembar.html

bun_nee said...

yumyumm... sedapnyee

mamalieyna said...

oooh MIL eina suka sgt masak ni..asal balik kg, sure ada masakan ni..mmg mantOps..hehe..menantu nye try masak ni, sure tak menjdi sgt..huhu..

MRS. K said...

kite tak makan asam pedas.. orang utara la katakan.. huhu

Mieja@Amiizaa2001 said...

ohhhhh sedapppppnyaaa peberet akak spjg masa....org johorkan....:):)

~ain said...

dulu masa arwah nenek ada lagi, dia selalu pi mancing kat laut depan rumah tu. dapat ikan sembilang, mesti dia masak asam pedas. Gilak aaaa asam pedas dia!

Sampai sekarang, saya duk ingat ikan sembilang tu hanya boleh dipancing dan tak ada jual kat pasar.. Adoi laaa.. hehhe

eima said...

aku org utara ... seyesmmg aku tak mkn asam pedas..heheh masak lagi la tak reti ...

cik puan akish said...

wahhhh....menantu kesayangan nihh!!!!

ajar sket...

heheheh

isya said...

mesti sedap ni ida!!!! resepi???? ;p

nina syakina said...

wahhh.... msti sdp nihh...huhu

Daleela said...

waaakk... dah lama xmakan asam pedas... tolong tapaukan...

EiJa ZaQuaN said...

mmg terliur tgk ni..

tgk pun tau compom sedap..

ini yg wat mak mertua bertambah syg ni...hehehe..

Cik Jue said...

wah bestnye..cik jue kalau balik belah hubby gerenti mintak diarang masakkah asam pedas..terangkat (ini menantu hantu suruh mak mertua masak..hahaha)

e.l.i.z.@ said...

bila la blog sy nk kasi resepi jgk ni??? dh tu penulis blog malas ke dapur :P

ch@ said...

perghhh terbaiiikkk harus cuba. hahaha.

noor said...

tgk pada rupa dh tau sdpnya hihihih mama mika

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah