Monday, January 24, 2011

Dugaan lagi buat kami..

Terima kasih pada semua kawan-kawan yang ucap tahniah atas entry my new pregnancy...


Tapi saya mohon maaf pada semua....


Jodoh kami tak panjang nak timang anak kedua...


Allah pinjamkan pada kami hanya sementara....


anakku hanya sempat singgah di dalam rahim mama hanya lebih kurang 8 minggu....


ya.. keguguran kali ke 3....


anak yang ke empat....


kalau tak 4 orang dah anakku....


3 menanti disana.. dan MIKA buah hati pengarang jantung yang ada di ALAM NYATA



hanya tinggal kenangan... rahim ku sudah kosong....


Aku pasrah... Allah lebih mengetahui apa yang terbaik buat kami....


pasti ada hikmah setiap kejadian yang berlaku...


aku pernah alami 2 kali sebelum ini... aku sudah lebih tabah....


terima kasih kalian yang sudi kongsi kegembiraan...

***** kronolgi kejadian akankuceritakan kemudian ya....
Now masih bercuti MC panjang.... doc beri aku rehat sepenuhnya...
Walaupun MC.. hati risau mengenangkan keje2 katopis yang menimbun2...dahla sekarang ni tengah banyak keje urgent.. hati tak tenang...hmmm dugaan..dugaannnnn...








23 bebelan kawanku:

Cute MuM said...

sabarlah yer..
mungkin ada hikmah..

AshAnas said...

Ya Allah, rupanya brita sedih dlm next entry... Takziah n smoga tabah ya... Insya'Allah, Dia maha mengetahui apa yg terbaik... Rest ya!

Mama Hanim said...

byk2 sabar.. Allah Maha Mengetahui..

take care eida..

Ann said...

Eda, besarnya dugaan yg Allah bagi pada Eda sekeluarga. Dia tahu yg Eda sefamili kuat dan mampu bertahan dgn semua dugaan sbb itu Eda yg dipilih.

Sabar ya. Kami semua mendoakan yg terbaik. :)

MamaBatrice said...

sabar dear
insya allah, ada hikmah di sebalik apa yg terjadi....

insya allah lepas nie ada rezeki k....jgn sedih..

me pun dah 2 kali keguguran before nie....and until now masih mengharap agar ALLAH murahkan rezeki cahayamata buat kami..

MrS. F!zA said...

sabar kak..semua ni ujian..akk dh byk kali tempuhinya.. mesti akak lebih tabah dr yg sy sangka..

Fieza79 said...

lohh...sabar ye..ada hikmah nya tuu...yg penting kena byk rehat lepas keguguran ni ok...

ch@ said...

abaikan je dulu kerja2 kat opis, harus menikmati cuti dgn sebaik-baiknya. kerja tu, dah masuk opis semula baru fikir mcm mana nak setel. ok =)

nursalwa said...

takziah n banyak bersabar yea.. insyaAllah ader hikmah disebalik kejadian..

alyyani said...

salam ieda, baru baca previous entry. tabah ye. saya tau awak lebih kuat. Allah nak bagi awak focus on mika tu. tabah ye sekali lagi. have a good rest. keje no. 2 :)

yatie chomeyl said...

ida mmgtabah, rehat betul2 ye ida..insya Allah memang anak2 ida menunggu ida di syurga kelak

deAnza-wAnda said...

salam kak... hurm sabar lah ye... Allah uji tu tandanya syang... mungkin akak terlalu stress lalu terjadinya keguguran...

aMiYs said...

sorry ida... sbr ye.. rehatkan diri...

Mieja@Amiizaa2001 said...

salamsss takziahhhhhh.....tak terucap dgn kata-kata:(

sYaFiQa said...

Salam takziah, smg Mama Mika tabah menghadapinya...Insya Allah, sesuatu yg lebih baik menanti mu pd masa akan dtg....Amin

PuteriKureKure said...

ida, sorry kit lambat tau pasal pregnancy awak. alih2 je dah miscarriage.

awak beruntung tau ida. dah ada 3 bidadari/bidadara syurga menanti di sana.

insyaAllah ada rezeki lagi, mika mesti dapat adik lagi.

awak take care eh. apa2 bagitau la kita. rehat cukup2 ye yang.

Elly & Emmy said...

semoga eida tabah menghadapi dugaan Allah.. kuat kan semangat dan jaga kesihatan diri baik2 ..

Haa Fakihah said...

kak sabar ye. :)

[-suziey-] said...

hmm..sabar yek..setiap yg berlaku ade hikmah disebaliknya..Allah pasti akn menggantikan yg lebih baik..

cik puan akish said...

allah akbar...

eda...sabar yek...baru aje wish tadi pg...petang dpt kabar nih pulak....

insyallah ade rezeki lagi tuh....

Mama Kyra said...

sabar ye..Allah hnya mguji hambanya yg dia syg..semoga mama mika tabah hadapi suma ni..

mrs_zura said...

hrp bersabar ye..semoga ada rezeki lagi Insyaallah:-)

isya said...

moga ida tabah ye... insyaallah rezeki ida lepas ni...

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah