Wednesday, January 26, 2011

Kehamilan ke 4 -sambungan 2

Ok baru ada mood nak taip sambungan dari kisah hari jumaat...


Sabtu dan ahad tu hubby outstation.. maka aku ngan mika je ada kat umah.. petang sabtu tu masa masuk toilet nak bersihkan diri untuk asar aku tengok ada spot2 coklat plak dah kuar... dalam hati risau gak... tapi bila ingat balik masa pregnantkan mika ada macam tu gak tapi sikit dan kejap je... maka aku pun senyapkan je la...


hari AHAD.. mika demam dan merengek... biasala budak kalau demam.. nak dukung.. nak perhatian... aku kena la dukung je.. kelek ke depan dapur.. ahad tu plak dah mula kuar darah mcm period.. hati dah mula gusar... call hubby suh dia balik awal...yg hubby plak patutnya sampai petang tp tak boleh balik ptg plak.. kenala tunggu. sebab kalau boleh aku nak cepat g klinik.. bleeding makin mcm period lak...

Tunggu punya tunggu kul 1 malam hubby baru sampai... dia tanya nak g klinik ke.. aku dah tido malasla plak... esok jerla aku kata....


pagi esok.. darah still ada.. pagi ISNIN.. aku ke hospital PUSRAWI.. situla tempat gynea akupun.. pergi ke emergency...doc scan.. alhamdulillah baby still elok duk dalam tu... tapi doc suh naik tingkat 2 jumpa GYNEA pakar sakit puan..

naik lak tingkat 2 jumpa doc gynea..dah scan semua.. doc pun sahkan gak baby masih ada dalam karung.. so doc pesan tak bagi aku keje, stress jalan jauh.. dan dia bekalkan ubat DUPHASTON untukkuatkan baby kat dalam... dan waktu tu gak doc bagi tempoh seminggu aku MC.. dan isnin depan suh datang balik nak scan semula....


bermulala MC seminggu aku kat umah untuk makan ubat dan jaga kandungan...

dalam tempoh seminggu tu ada lagi kisah terjadi..

tunggu ek.. mika meragam lak.. sambung taip balik..



3 bebelan kawanku:

MRS. K said...

ok. nanti sambung blik.. huhu

Zaidah said...

semoga baby ok n tak ade apa2...

eima said...

fuhhh berdebar ...
mika jgn nakal2 ek ..mama tak leh dukung2 mika sgt2 dah tau ...

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah