Wednesday, January 26, 2011

Kronologi kehamilan kali ke 4


Sememangnya kehamilan kali ini sama sekali tidak terduga.. namun atas ketentuan Allah kami sedia terima...

my last period pun 24 nov 2011.. so bulan disember cik P tak muncul tiba.. aku biarkan je.. sebab bulan-bulan sebelum tu ada sikit tak betul tarikh datangnya.. dalam hati berkata maybe diabuat tak betul lagi la ni.. tak ikut tarikh kebiasannya...


Tungu punya tunggu dah masuk 3 minggu tak mucul-muncul juga.. biasanya paling lewat pun seminggu je.. kali ni nape lama sgt... dalam hati dah berkata-kata "pregnant kah aku?" bagitau gak kat hubby.. dia bg idea suh buat test...ingat lg 1 malam tu kami shopping barang dapur kat giant.. hubby ajak singgah Guardian.. dia paksa gak aku beli UPT...


walaupun dah beli UPT tu.. aku tetap tak buat test...sebab rasa dalam hati "tak pregnant kot" sebab takde apa2 tanda pun..tak demam seperti biasa... tak pening seperti selalu.. keadaan semuanya ok mcm biasa.....


dan akhirnya apa yang buat aku rasa nak buat test?? tidurku aku bermimpi akudalam bilik labour room.. aku meyaksikan doktor dan nurse sedang menjalankan operasi Czerkat perut aku.. doktor kuarkan baby dan bagitau aku dapat baby BOY.... dalam kul 3 aku terjaga... rasa mcm betul2 terjadi lak.. tapi rupanya MIMPI..... lepas terjaga tu aku tido balik... aku mimpi lagi.. aku mimpi aku sedang melihat orang uruskan jenazah arwah atok sedang dimandikan.. terbujur kaku.. terjaga dari tidur jam 5 pg...

Rasa lain macam mimpi malam tu.. pagi tu aku rasa bersemangatnak buat UPT TEST tu... sebab aku mimpi aku kena czer tu la... dan memang dah agak.. 2 linemunculdengan jelas.... SAH!!! aku pregnant.. tunjuk kat hubby diasengih je la... ya aku tau dia memang mengharapkan baby girl pulak untuk anak ke dua...

tapi aku??? aku terduduk tengok alat UPT tu.. rasa macam tak caya.. betul ke ni??? rasa macam terlalu awal pun ada..rasa mcm mimpi pun ada...tapi dalam hati berkata "alhamdulillah ...allah nak beri rezki ni awal..." seharian tu masih rasa macam mimpi tak rasa mcm pregnant pun...makpun aku tak bagtau lagi...

so petang tu balik keje ajak hubby g klinik.. untuk kesahihan lg.. sah juga memang positif.. siap mintak doc buat scan.,.. memang nampak baby.. alahai kecik je pun.. doc espect baby antara 6-7 weeks la.... so balik dengan berbekalkan folic asid dr doc... yang paling seronoknya doc kata EDD aku (due date bersalin) 31 ogos 2011.. sambut merdeka tu

hari aku buat test tu hari JUMAAT tau....


so ada kisah sambungannya pada hari berikutnya iaitu hari SABTU... (penat taip..sambungannya nanti tunggu ek) ..:)




6 bebelan kawanku:

ch@ said...

haih lambat laaa. kita sayu nak baca kisaj akak ni. wah akak dah ada twitter la, tweet2.

Zaidah said...

tak sabar nak tunggu cerita lanjut ....cepat tau taip n3 tu...

Murni said...

Takziah utk eida sekeluarga..
Jaga diri eida baik2 k..

chugie said...

berdebar lak nak bc entri seterusnye..

RaFFLeSiA MeRaH said...

tahniahhhh.....jaga kandungan elok2 yer....

eima said...

aku dah baca sambungan ...td pg tak sempat baca yg ni ....

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah