Wednesday, January 12, 2011

Lanjutan Kisah TASKA

Terima kasih pada semua yang telah memberi komen terdapat entry TASKA KURANG AJAR... tapi nak maklumkan juga bahawa entry tersebut BUKAN TASKA ANAK SAYA YA... harap jangan ada yang salah faham.... ehheh saya dapat dari email..

kalau taska anak saya la dah lama aku pegi report dan tak hantar situ lagi dah... silap2 taska tu pun dah bungkus....


rentetan kisah tu kesimpulannya memang tak patut taska buat begitu kan.. setiap ibu bapa yang menghantar anak-anak ke situ bukanlah PERCUMA... kami juga mengeluarkan modal dan amanah tersebut hendaklah dijaga sebaiknya... ingatla bahawa allh itu maha adil.. tidak berkat menganiayai kanak2 tersebut dan n ibu bapanya..

antara komen td terkejut juga ada komen dari KAK MIEJA yang menyatakan baru semalam ada kes anak cousinnya yang baru beberapa bulan meninggal di TASKA.. aduhaiii.... tak sanggup la kalau kita sendiri mengalami situasi seperti itu....


Bukan nak kata la.. kita mengandung penuh dugaan susah payah.. sakit melahirkan.. berpantang.. sakit demam anak lagi.. tetiba orang buat lewa bila jaga.. macam aku sendiri aku terangkan kat tokey nursery tu betapa SUSAHNYA aku nak dapat kan mika setelah 2 kali kegagalan.... biar diorang tau... kalau ada sikit melecet pun aku akan soal siasat.. bior diorang ALERT.. biarla aku cerewet sebab aku bayar... kalau tak berani ambil risiko jangan buka taska.. betul tak....


kenapa aku tak hantar umah orang atau BABY SITTER??? kawasan rumah aku sedia maklum ramai yang ada maid sendiri dan kebanyakannya isteri berkerjaya... nak cari orang yang boleh percaya jaga ank kita pun takde... kalau tersalah hantar pun bahaya juga.. kita tak kenal siapa dia? silap-silap boleh kes dera juga.. sebenarnya di mana-mana memang sama kemalangan boleh berlaku juga.. cuma atas kesedaran kepada oarang yang dipertanggungjawabkan menjaga itu yang perlu ada.. ambil AMANAH orang lakukan la tanggungjawab sebaiknya.. itulah keberkatan rezeki yang dia dapat..


anak amanah allah ingatlah itu.........




10 bebelan kawanku:

MRS. K said...

taska hadif skang ok. demam pon jarang2..

kalau yang dulu tu, adehh... nyesal anta kat situ

r'Da said...

mtk jauh la dr bnde2 mcm tu kan.. hope ank kite dijaga dgn baik..~

alyyani said...

mintak dijauhkan perkara2 begini kat anak2 kita. :(

Sricahaya said...

mmg risau sgt kalau anta anak kat taska...susah nak cari yg betul2 jaga anak kita..

Zura said...

anak tue..kenalah cerewet...

Murni said...

Huhuu..makin tkt plk nk tngglkn ank..
Muni pn bru tukar baby sitter yg lama ada msalah ckit..
Salah muni jgk x tegas ngan dia tpi yg baru harap2 lg bgs dari yg lama..

ciK mOt ©™ said...

saper tak sayang anak kan...sob sob...

cik puan akish said...

tahnye...suka suki mak apak dia aje wat ank org cenggitu..

hampeh betol!!!

kakyong said...

dah baca n3 sebelum ni.. ish2 nape plak ditutup muka nak2 tu... siap ade yg letak bantal lagi.. mak ai.. leh sesak nafas la budak camtu...

kaedah yg sangat2 tidak sesuai.. ni bukan cara jaga anak orang.. org tua tutup muka pun leh lemas.. ini kan pula anak2, lebih2 baby....

tak 'sekolah' ke penjaga2 anak2 di Taska ni... owner nyer ke yg suruh buat mcm ni???

Diamilikku said...

betul tu eida...anak tu kan amanah allah...sape2 yang kita pertanggungjawabkan kena la amik tanggungjawab tu dengan sebaiknya...huhuhuhu...tapi akak memang sedih tgk budak2 tu dipaksa tido centu...memang akak bersyukur dapat babysitter yang betul2 sayang budak2 berdua nih

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah