Wednesday, February 2, 2011

Hari terAkhir MC ku...

Orang lain sibuk bercuti .. tapi aku pulak baru naik keje hari ni...
Setelah 2 minggu diCUTIkan oleh doktor..
bukan suka2 yer.. hehehhe
dah terasa hausewife sepenuh masa.. rasa nak g keje pun aduhai malasnya..
sib baik tak lupan jalan nak gi opiss.. hahah melampau...
yer keje tetap keje.. hidup harus diteruskan juga...

so semalam petang aku menghabiskan sisa hari terakhir MC ku happening dgn kuarga..
hubby bawa g Wangsa Walk.. dah lama dia nak ajak aku tgk movie.. sejak pregnantkan mika sampai umur dia nak masuk setahun setengah aku dah tak jejak panggung wayang dah... So semalam kami TRY n ERROR... kalau ok leh tengok lagi next time.. kalau ERROR kami angkat balik umah lerr... so pegi dengan berdebar juga camana reaksi mika dalam tu nanti...

Hubby nak sangat tengok citer yg ada 3D so tengok The Green Hornet la... not bad citer ni.. syok gak tgk filem 3D ni.. nampak berbeza dr tayangan biasa..




mika tak dapat la spec mata ni.. mama n papa only.. mika bukan paham pun lagi.. hihi


RESULTNYA..........

Alhamdulillah mika elok dan sangat behave dalam tu...

pertamanya akibat dia suka TENGOK TV,... tu hoby dia.. maka senangla.. dia tengok je citer tu dengan elok.. sebab gambar besar dan suara pun kuat dpt tarik perhatian dia.

Keduanya maybe dalam tu gelap... takut la nak merayap-rayap..

ketiga kami sogok dia ngan popcorn ngan air.. so dia ralit makan pop corn.. suka lak tengok keletah dia.. makan pop corn mcm orang dewasa sambil relax tengok movie... nasib baik dah nak abis citer baru dia buat hal.. nak air la.. nak turun la.. maybe dah boring lama sangat.. yang kelakarnya.. bila ada part kelakar orang gelak dia pun sama hahahaa ketawa.. nak pecah perut aku.. ada satu part masa keadaan tengah SENYAp.. boleh lak dia BERCAKAP2.. apalagi cepat2 aku sumbat PUTING kat mulut dia.. selesai 1 masalah.. hihihi


oleh kerana dia sgt baik masa tgk movie papa upah dia bawa ke playland.. hihi sonok sgtla dia...
main la mika sampai puas.. suka betul dengan ball..

jangan terpedaya.. naik semua ni posing je lebih.. hanya 2 je yang gerak.. yang lain2 papa tak masuk token pun... dia kan suka main stereng.. ha duk pulas je la stereng tu...


heheh ada style la...

dan piccas di bawah ni aku sangat2 suka.. nak pulak papa buli dia.. diam je.. terpaku banyak sangat ball keliling dia...


so cute... (hahah puji anak sendiri ..)

anyone nak buat contest lagi baby with ball??? khekhekheeeeeee

so heaven smlm dpt spent time ngan family.. harini start keje.. dan esok dah cuti.. balik kg mertua kat perak... korang g mana????? hihi


Add Image

9 bebelan kawanku:

[-suziey-] said...

wooo lama MC..haih mmg sangap la nk mula keje balik..hiks..

Murni said...

bestkn sekali sekala kuar berjimba mcm nih..
muqriz klu kasi tertimbus ngan ball tuh mesti
kalut ja dia bgn heee..

cik puan akish said...

wala...budak2 nih dpt dok dlm ball kecik2 tuh mmg hepi amat....

tak dpt imagine kalo dadif + mika dok maen sesame..


hehehhe...konpem happeningkan eda...

neway..raye cina nih maybe kite g kl...

=)

ch@ said...

hanya mampu tumpang gembira ajalah, orang dah tak mahu bawa kita jalan. huuu.

noor said...

wah cayalah mika..
hihihi grm tgk tenggelam dlm bola.

CiK JuE said...

cik jue tak pernah bawak farisyah masuk wayang...dan nak masuk 5 tahun pun...takut nak bawak dia masuk wayang

n!da said...

waaa 1st tyme ye mika tgk wayang?
dashat anak2 zaman skg. umo setaon da dpt tengok wayang kan.

teringat mase saye zaman kecik2 dlu.
jejak wayang pon mase zaman dekat politeknik.
mase skola dengar jela orang cakap p tengok wayang.. hohoo.

ardinihumaira said...

bestnye tengok movi:)

EiJa ZaQuaN said...

wah bestnya tgk wayang..
bagusnya mika sgt behave..
eija pun sejak ada anak ada la dua kali tgk wayang..itu pun terpaksa tinggalkan zaquan..
x pernah lagi try g tgk wayang ngan zaquan..
sbb dia jenis cepat bosan..

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah