Thursday, March 31, 2011

Cerita perjalanan Balik KL berdua

Sambungan kisah haritu.... yang kitorang balik berdua tu.. hahahha.. jangan ada yg jemu lak.. kah kahhhh.. kena tulis gak kat sini.. sebab ni la kenangan aku ngan mika masa dia kecik.. betul tak.. sebab ini la 1st timenya pun bagi DIRI aku SENDIRI...

bertolak jam 8.30 pagi.. sebab aku target nak kena sampai KL sebelum kul 12... sebab petang tu kul 2 dah nak kena bertolak ke Terengganu... maka balikla kami 2 beranak seawal pagi... lagipun pagi jalan tak jam dan tak panas sangat...



tengok budak sebelah tu.. asyikkk tengok upin.... ikat seat belt kat perut... duduk ikut suka dia.. aku bawa perlahan dan berhati-hati..



umpan waktu balik.. banyak ball sebenarnya kat bawah kaki tu.. tapi ini yang di pegang... janji ada puting.. janji ada upin... pegang ball dengan senyap agak lama...

pertengahan jalan kat melaka aku berhenti sebab mcm letih.. rest jap beli air ngan sikit makanan.. bagi mika makan dan minum supaya dia leka lagi...


dah nak dekat TOL sungai besi baru mika tido dengan mulut comot ngan coklat... perasaan lega sebab dah sampai KL dalam kul 11.30...

balik rumah kemas2 baju apa yang patut .. lepas zohor hubby hantar ke opis dan bertolak ke Terengganu..

sampai sekarang mcm tak percaya aku boleh bawa mika sendiri balik kg drive.. kalau ikutkan dia mcm budak lain juga yang melasak.. sepanjang perjalanan ada juga dia merengek nak duduk atas aku.. nak g ke stereng.. tp akibat umpanan yang macam2 dan suara aku yang macam PETIR gak kalau dia nak mula lasak buat dia terbantut.. ahhahahah.. (garang gak tau mamamika :P)

so finish la kisah tu...

yatiechomeyl nak tunjuk gambar carseat baby tu ek.. email kat eida.. shinbi3@gmail.com.. tq yatie..


10 bebelan kawanku:

Gieyana said...

baiknya Mika...sm cam ku umpan Nureen bila time travel berdua balik kg..tp ko nyer lg dasyat psl amost 4 jam..ku cuma 2 jam jer..

cik ewun said...

heheh mikaaa sgt sgt comel !

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam eda..berani gak bwk kete sejauh tue..Alhamdllh semua slmt!

Amiizaa2001 said...

alhmdllah tk meragam mika...bgsnya........

ct N honey said...

tabik lah dgn anak,diam aje,...selalunya bdk2 mmg tak boleh ddk diam dlm kereta kecuali bila tidur.

Zura said...

sy kalau bawak anak buah berdua ngan dia...mulut sy akan bercerita ngan dia..citelah pape bende yg dia suke...jnji dia leka..penah jgak dia smpai nk duduk atas pangku...ish bahaya..terus berenti tepi..

noor said...

boleh mika duk diam dengan pakai seat belt tuh kan...gud boy btllah dia..

yatie chomeyl said...

i tak snap lg pic nye, nanti i dah snap..i send kat u ye. tungggguuuu.

mika good boy leh duduk diam2 spnjg perjalanan, lepas ni leh la selalu balik kg ber2 dgn mama :)

ch@ said...

kena waktu terdesak baru berjaya mengharungi halangan. so lepas ni, makin selalu la papa mikhail, suruh mama je yg drive sendiri bila nak balik Jhr :)

yatie chomeyl said...

ida, dah update gmbr car seat tu kat entry ni --> http://yatiechomeyl.blogspot.com/2011/04/baby-car-seat-patut-di-wajibkan-di.html

jenguk2 la ye :)

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah