Wednesday, March 30, 2011

Temankan Mama

2 petang semalam..

rasa nak g cuci kereta..

dah tak tahan sangat tengok kereta yang boleh buat papan tulis tu.. kotor sangat

call hubby dia bz.. kul 5.30 masih di putrajaya

aku dah nak sampai rumah.. ahh malasla tunggu dia...nanti lewat plak..
balik rumah amik mika.. terus keluar semula...
hantar kereta ke car wash yang dekat ngan umah..

sementara tunggu keta siap g singgah kedai makan depan carwash tu.. bolehla basahkan tekak sekali kan...

ni bukan basahkan tekak.. tapi penuhkan perut juga.. hihi.. mama makan mee bandung.. mika pun layan juga.. suka sangat makan mee.. terus elok duduk senyap makan.. kalau tak asik nak turun dari kerusi nak kejar kucing.. adoii kalau tak berpeluh la ketiak mama dia nak mengejor dia...

order Fries kat dia.. dia taknak.. mee mama jugak yang dia nak.. maka fries tak abis tu bawak balik la..
budak kecik ni bawa fries dia yang di tapau...


saje bagi dia pegang plastik fries tu.. nak tengok dia buang ke tak.. alhamdulillah dia tak buang.. dia bawa sepanjang jalan.. kelakar lak tengok...



yang ni dia berlari tau.. sebab dia dengar bunyi kucing bergaduh.. dia takut... sambil cakap "maaa maaaa.........." yang aku pun berlari sama nak tangkap gambo dia.. dalam pada berlari plastik tu dia tak buang gak.. tetap pegang. hahahah


sandal tak bawak.. balik nursery pakai je la kasut yg ada dalam keta.. hahah.. pakai ngan baju tido lak tu...


Dah penat lari yang mcam kena kejar kucing tu.. pandai cari port nak duduk... kelakar sungguh.. dah duduk tu siap buka plastik tu makan fries.. aku mmg nak gelak tengok gelagat dia... kecik tp dah cerdik leh berfikir... mika.. mika... tq teman mama cuci kereta ok... :)

7 bebelan kawanku:

ch@ said...

kelakar mikhail ni, macam orang dah besar aja. padahal baru setahun lebih. bijak memang bijak.

bonda dadif aka akish said...

ehehehh..pandai..mika tau itu makanan...bukan sampah kan mika kan..

gud boi la mika nih....

=)

MrS. F!zA said...

hikhik comel dia jalan sambil bwk plastik mknan..ekeke

dh la baju tu kita baru je beli semalam utk darwisy..huhu..dg kasut bergaya pakai baju tidur..kekeke

Zura said...

teringat anak buah..puting xrenggang langsung kat mulut..

azura samsuddin said...

alolo, baiknye die temankan mama makan yer smbil2 tggu basuh kete... aina pun skrg kalo beli brg die yg nak pegang beg plastik he3

ardinihumaira said...

hehe nakal ye.. comel je kan telatah budak2 ni

Cik Puan*PIE said...

dh bole diarap kan ank2 kite kak ida.kdg soh c adik tutup pintu, bukak tv, amik bntal...sume dia buat.alhmdulillah...
*comel je mika tu ha...

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah