Thursday, April 21, 2011

Lempeng kuali sedap... haha

kuali ke lempeng yang sedap????

hahah sebanarnya sebab guna kuali baru beli kat langkawi.. tak sedap pun jadi sedap...

kah kahhhkahhhh

tp mmg murah dan bagusnya mmg tak melekat.. mana lagi kalau tak beli kat idaman suri...

oo cerita langkawi mmg tertangguh asik membizi citer lain.. hihi


kuali pant baru.. hahah.. senang tak melekat.. hahah

buat hari weekend..



buat dalam 10 keping.. hanya lempeng manis je.. just letak gula sket...


lawan cicah sambal sardin.. perghhhhhhhh dah lama tak makan sardin mmg sedap kan.. letak bawang banyak sket...

menu bfast weekend aritu..



menjadi kegilaan hubby.. mika suka sgt mkn lempeng sekeping dia leh makan sorang sambil main2... nasi tak nak.. lempeng nak pulak...

2-3 kali aku kena buat lagi lepas tu.. hubby ngan mika dah suka sgt.. ada sekali tu dah petang hubby berebut ngan mika.. yang kelakar mika siap bawa lari pinggan tak bagi papa dia makan.. hahahah mmg lawak.. mana dpt akal pun tak tau.. papa dia lak merengek ckp tak dpt lempeng mika bawa lari..... huh laku sungguh lempeng mama...

kalau meniaga laku jual kat 2 beranak ni.. hahahhahahahha


.

10 bebelan kawanku:

eima said...

aku suka makan lempeng ngan kari ikan ..sedap...

skrg postpone dulu mkn ...sbb ikan ....

bonda dadif aka akish said...

alamak!!! lempeng cicah sarden!!! yummeh!

Murni said...

sedap nmpak sardin tuh...

MrS. F!zA said...

sebab kuali kot..ekekeke

*kita kalo makan lmpeng cicah kari..

alyyani said...

BEST NYE DPT PAN MCM TU. TAK MELEKAT. NAK MASAK PUN SYOK. LEMPENG TU PUN NAMPAK CANTIK AND SEDAP :)

SSulieana said...

wah senang bela anak beranak suke mkn lempeng...hehehe...terliurnye sardin tu...

Amiizaa2001 said...

waaa bestnya kmieja sampai skrg tk pandai buat asyik lekat jerk kat kualli..

Zura said...

sedapnye lempeng lembik nie cicah sambal ikan bilis...kenyang..

ch@ said...

makan bersama kopi panas tika hujan turun. huaaa, nyaman-nyaman.

azzey said...

blh share resepi nak buat lempeng nih?

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah