Tuesday, April 12, 2011

Syok Petik Strawberry....

Moment yang best apabila dapat petik strawbeery sendiri.. ehheheh beli yang dah siap pack pun boleh tp tak feel la kan.. bek beli kat supermarket jek.. hihihih

Bezanya kat Cameron harga buah strawberry adalah murah sket berbanding kat Genting ni.. sebab genting bukan la pusat utamanya kan.. sekadar ado.. adoo untuk org lawat-lawat jek...

so bila petik sendiri dia akan kira berapa banyak kita petik... aku ingat2 lupa la.. tak silap sekilo rm60... so 100gram bersamaan rm6...

so meh la petik.. kalau terlajak banyak tu pandai-pandai bayau jek la.....

ambil bakul dan gunting di kaunter ya... mak dan abah dah ready nak masuk farm....



Pilih yang segar2 dan masak ya..... hahahha...
tp petik tu jangan la masuk mulut lak.. belum timbang lagi.. hehehheh



mak geram jek tengok.. tp mak tak suka makan buah ni sgt... mak kata masam.. mmg pun kalau tak berapa masak tu dia kan rasa masam manis....



abah pun test gak... mana leh lepaskan peluang..... ikut hati mau jek petik banyak2 kan.. sebab tengok buah semua ranum.. tu yg bagus datang awal.. orang lain belum petik lagi...



mak pilih abah yg petik.. ehheheh... kelakar jek..



Dah siap jom g timbang.. ala petik-petik tu saje suka2... sudahnya beli kat luar gak... yang dah pack tu... sebab murah sket... sib baik yg aku petik tu rm11 jek.. hahahha..


mak abah memilih nak bawa balik...


lalu tepi tu ada burung kakak tua tuk sesi foto sekali snap rm 10... sekali aku sudah amik gambar itu burung sudah kena sound daaaaa... hahah lenkali tulis la no foto... heheheh blogger manaleh tak amik gambo.. tak sah jd blogger tul tak.. hihi


sebelum keluar ladang.. piccas icha n mak tok.. budak tembam kesayangan keluarga... geram....!!!

ni belum naik genting lg ni.. lambat nya nak abis,... sebab banyak gambo.. kalau leh nak tepek semua.. hihi


tunggu ek....

9 bebelan kawanku:

bonda dadif aka akish said...

walah...strawberi...cicah same cekelat..yummeh!

A'ai said...

sedap makan masa kat atas,masih manis bila dah tiba bawah masam yer,dah lama tak kesana.....

Diamilikku said...

syioknya dapat pi jalan2..walaupun sekejap tapi bila bersama keluarga terasa indah kan....geram je tgk stoberi itu...dapat cecah ngan coklat memang yummmieeeeee

fuadnis said...

akak..rasenye dlm gambar burung tu ade gantung board gambar kamera kan kt tunggul kayu tu..means dilarang ambik gambar..ye tak??hehe....

ardinihumaira said...

nak mintak satu :)

ajumohit said...

bestnya, masa krismas aritu singgah jugak, tp tak berani nk petik ngn anak2 ni, kang mesti terlebih sudah hehehee

ch@ said...

errr macam sedap pula buah strawberry tu, masam ye. yumm-yumm.

eima said...

tak penah petik ...
nampak sedapkan klu yg merah2 gitu ..huhu

EiJa ZaQuaN said...

nyummy2..sedapnye tgk buah strawberry kat sini..merah menyala..

xpernah lagi g petik strawberry kat Genting.
masa g cameron..time bkn musim plak..

selalunya kan kalau makan buah strawberry kat atas cameron..sweet jerk rasa dia..tp bila bw balik turun..msti jdk masam..perasan x..hehehe

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah