Friday, May 20, 2011

Botol Free BPA Mika




Semua orang dah lama citer pasal botol Free BPA ni kan..

aku je ketinggalan.. 

tapi aku tetap mengikuti perkembangan.. sejak di warwarkan pasal Free BPA tu aku pun tuka gak botol susu mika.. sape tak sayang anak.. mmg la org dulu kata org dulu2 pakai ok je.. tp dah dengar tak sedap plak kan.. untuk kebaikan anak sendiri juga...

maka aku asingkan terus botol-botol lama mika...

ni hasil botol-botol lama yang aku simpan... mika banyak guna botol avent... jangan di tanya kenapa banyak.. ni hadiah dia masa baby pun ada... tu yg jd menimbun.. huhuhuuuuu



dah susun simpan.. nak buang mcm syg .. hahahaaaa nanti-nanti la



Dan ini koleksi botol-botol baru FREE BPA Mika...
Brand Nuby, MAM, Tomei Tippie, Pureen.. campur-campur
 
setiap kali pegi mana-mana.. nampak beli 1.. nampak beli 1...


mika tak berapa suka tomei tippie tah nape... muncung dia kot tak brape kuar susu... dia suka yg mickey mouse ada pemegang tepi tu...

cukup la dulu kot.. untuk di rumah dan di nursery.... yang biasa-biasa je.. janji FREE BPA kan..

9 bebelan kawanku:

ch@ said...

banyaknyaaa botol mikhail, macam2 patern. Oni ada 7 je botol free BPA, 4 kat rumah, 3 kat rumah pengasuh. malas nak simpan bila terlampau banyak. yg ada BPA pun tak buang lagi, dh dlm plastik tapi tak buang2, sayang.

Mama Kembar 3 said...

wah banyaknya botol mika, cam kembar tiga je hehehe

Ummi Talhah said...

kemas je akak simpn botol2 anak aka yeekk, faa dah tak tahu letak kat mana botol 2 lama tu, cutela botol yg ada gmbar elmo tuuu

Diamilikku said...

banyak la tu..akak cuma ada masing2 sorang 3 je botol free bpa...kat umah pengasuh masing2 sorang dua...jenuh nak mencari design yang cantik2...kedah/perlis tak banyak kan..nak kena gi KL jugak

MRS. K said...

saya mmg takde koleksi botol camni.. huhu
tiap2 bulan buang botol lepas guna..
so, dalam sebulan guna 2-3 botol dan buang.. huhu

bonda dadif aka akish said...

manyak botol mika....

dadif pon time dia lahir dulu....punyela banyak botol..ayah kite kate cam leh bukak kedai..jual semule...

tp now stick pade mam...

Mamamya said...

huihh...byknya botol mika....kat umah ni sejak dah guna botol free BPA yg lama2 mmg terus buang... (masa nak buang tu mmg rasa syg sgt2...tp apakan daya....redha je lah)

Intan said...

tu dia...botol2 mika banyak gile ok! botol2 khalish dan jaz kalau himpun pon tak sebanyak botol2 mika. hehe.

baru nak try tommee tippie tu. tapi bila ida wat review mika tak brape suka, terus nak stick to avent and pureen je kot.

Fieza79 said...

terpaksa la jgk tukar kan kalau dh konfem mmg tak bagus utk kesihatan anak2 kan...

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah