Wednesday, June 15, 2011

Bila jarang-jarang..

Tugas sebagai pendidik memang memerlukan kesabaran yang tinggi
tak semua orang boleh faham apa yang kita ajar..
tak semua orang boleh dapat apa yang kita beri..

Tapi seboleh-boleh kita buat yang terbaik untuk menyampaikan..
Pagi ni darah aku naik dengan temperature yg habis tahap rasanya..

kalau ikutkan aku JARANG nak MARAH- student aku..
paling kuat pun aku bebel2 je la
Marah pun mesti ada sebab..
sebab aku tau tahap mereka sudah remaja kena guna cara psikologi untuk mengambil hati mereka..
mereka bukan budak sekolah...

Pagi ni yang buat aku hangen..

LECTURER assessor DR UiTM dah tunggu..
student takde lagi kat bilik asessment..
staff aku dah call budak takde..
aku gi library check..

rupanya Baru nak PRINT FOLIO..
3 orang je..
aku masih boleh kawal suara.. Intonasi dah lain macam.. kalau dah lain macam aku bagi kata dua je..
yang sorang menjawab.. yang sorang tu terus blah kuar dr library mendengar arahan..

huh sebaknya dada..

1 semester aku dah pesan.. macam-macam alasan di beri.. pagi ni baru nak buat..
dah nak akhir2 final sibuk balik kampung la apala.. mcm takde perasaan je nak final assesst.
ko tak siap ko tak grad tu je la.. pilih sendiri kan..
kita ni seboleh-boleh nak tolong. tapi kalau dah diri sendiri tak nak tolong diri sendiri
pikirla sendiri..
Setelah aku bagi pesanan penaja.. 
ha ingat-ingatla ko..

pepagi buta aku dah bebel kat sini.. huhu lega... :P

tak semua camtu.. 2-3 orang je buat hal.. tp buat kita hilang mood dah.
ok aku nak buat assessment pagi ni daaa....


6 bebelan kawanku:

http://aniesandyou.blogspot.com said...

bese la keje last min mmg mcm tu.pe2 pn sabau ek

Honeymoon

bonda dadif aka akish said...

hok aloh....teringat time study dulu..pon rajin menaikkan hangen lecturer..heheheh

sabo yah eda..igt mika..pasti kool down...

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

sabar .....biasalah yang buat perangai 2/3 orang je...tapi mood hilang seharianya

zaidah said...

sabor aeda.... kekadang yang buat hal 1 2 orang tapi berpalit kat orang lain..tu diorang nie tak tahu diuntung..kita dah tolong diorang tapi buat dek aje....klu zai pun geram....

ch@ said...

baru nak print? uiii biar betik?
betul2 last minute kerja ni. uiii kalau kita pun berhangen kak.

eima said...

lect yg comey tp garang??hehehe

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah