Thursday, June 16, 2011

Mika's Smart Reader

His 1st Lesson...

Colouring books ..


Kebetulan singgah kedai nampak 2 buku yang menarik faveret mika

MICKEY MOUSE N UPIN IPIN..

2 ni memang cartoon kegilaan dia.. 
kalau mama nyanyi  lagu hot dog songs auotomatik dia berdiri dan menari..

2 books n pencil colour... pencil colour pun mickey.. supaya menarik minat dia..


sesampai kat tangan dia.. pertama sekali memang dia belek pencil colour tu dulu.. tenung  muka mickey lama-lama.. dah ku agak tu yg menarik perhatian dia.. pastu mengomel sorang2 ntah apa ntah...


sambil buat colouring mata tak lepas pandang tengok rancangan mickey mouse.. pastu membebel.. rasanya dia nak bagitau.. mama dalam buku ni sama macam kat tv tu.. hihi.. kejap2 tengok buku.. kejap2 tengok tv...



sambung mewarna lagi...

yang  ni keje dia merenung muka mickey sambil cakap-cakap...


pilih warna.. kejap-kejap tukar tu la keje dia... sebab dia rambang tengok banyak warna

tertonggeng-tonggeng pilih warna


warnakan ball....



Hari yang sama juga mama belikan mika baby chair.. kesian tengok dia selalu panjat-panjat kerusi tinggi.. tak sampai.. yang ni comel je ngam2 ngan ketinggian dia..

 
Apalagi testing kerusi baru.... yang syoknya kerusi ni bila duduk ada bunyi cettttttttt.. dia gelak... hahah kelakar la mika.. kusi ni murah je rm 13..


perhatikan mata dia... tangan nak mewarna.. mata tengok tv... mama teringat dulu2 la mika.. time mama sekolah mak tok paling pantang tengok mama study depan tv.. mata ke lain buku ke lain... dulu kalau mama buat cam mika ni mama kena marah ngan mak tok.. nak tengok tv ke nak belajar katanya.. teringat lak dulu2...

tak cukup 1 warna.. dah mula la ni nak buat main...



buat muka comel bila nampak mama snap pic..
bila mama tengok balik gambar ni.. mika pakai baju putih merah..
mama terbayang dah macam mika sekolah smart reader lak..hihi
insya allah 2-3 tahun lagi kan..

TQ mama belikan mika books .. cayang mama.. 
mika belajar pandai-pandai tau... nanti leh jadi DR. MIKA... mama doakan.. hihi

jangan tertipu ngan tajuk.. mika lum 2 tahun pun.. mana de sekolah smart reader lagi.. smart reader kat umah ngan mama je.. kuikuikuikui


My MOM Was My First TEACHER .... ~mika~


10 bebelan kawanku:

eima said...

tp smart reader kat area cni tak dak yg full time ...huhu
halfday je ...mmg tringin nk hantar fahim gak ... bg terer ckp omputih ...

MrS. F!zA said...

pandai mika mewarna.. mika sebaya darwisy tk?darwisy tk teror lg..diconteng2 nya..dia ikut mood..kdg nak kdg bt tktahu je wp ada pencil colour dpn mata..hihi..

luvmum said...

comel.cerdik dia..

ajumohit said...

alahai rajin mika ni mewarna, bersilang2 kaki tu ha...tekun betul hehehhe

alyyani said...

baju dah mcm smart reader punya baju dah. ada nampak kerusi tu jugak tp tak jumpa meja yg sesuai. sudahnya sampai sekarang tak terbeli. sian lak kat nia. huhu.

fazilzura said...

wahhhhh leh geng dgn abg akil .. dia mmg suke color2 ni

AyuArjuna BiGoshh said...

rajinnya Mika...bagus! clap clap

Nens Collection said...

pandainye mika..kene ajar slalu br die pandai buat kan..

Intan said...

behavenya mika ni! pandai mewarna pulak tu. geram auntie tau.

kalau khalish dia selak2 buku tu last2 nanti dia lempar je. tu yang slalu auntie jadi tarzan tetiba tu. hahaha.

ch@ said...

i love mikhail, i love the last picture tu, mata dia macam mata stinch. comelnyaaa. seorang lagi hantu mickey mouse. nanti aunty belikan mikhail set warna mickey macam oni ye. oni punya dah habis berterabur.

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah