Tuesday, June 7, 2011

Makin besar makin Kecik.. apa dia?



hahahha pernah dengar tak teka teka ni..

tapi aku ada jawapan tersndiri

Setuju sangat dengan EIMA...

jawapannya ialah budak kecik ni...

tengok la muka dia makin susut kan...




Tengokla perbezaan PIC ni... yang atas tu masa dia tengah bam bam.. tak silap masa umur 5-6 bulan..
yang bawah tu latest pic 2 hari lepas... muka makin panjang dan kecut..




Nak makan amat la payah... ni pun umpan telur rebus.. dia suka telur rebus.. tp yg part bahagian kuning tu dia tak suka.. makan putih je.. yg kuning mesti di luah.. makan nak suap sendiri.. soory kita nak suap.. memang dia tak nak.. aduhai


Takat ni aku bg scott emulsion dan vitamin C tablet kat dia supaya selera sikit makan.. taknak bg appeton sebab tengok cousin aku makan tu naik mendadak yg amat.. takut la pulak..


makan kat balkoni nak santai2.. tengok burung.. tengok orang lalu lalang.. tengok pokok..tak pe janji makan kan...  haiyaaaaa

kena teman dia makan memang lama.. takpe janji dia nak makan.. mana tak lama kalau nasi 2-3 butir je sekali masuk...






Asal suh posing nak amik gambo kelapa mesti SENGET... saje diteleng-telengkan.. sape jor mika ni.. ehhehe






amboi penuh mulut.. takpe mika kecik janji mika sihat kan... kalau leh daging badan mama yg lelebih ni nak bg kat mika tau.. bg mika berisi sket.. ehhehe


Today 7 jun 2011 mika TURNS 22 MONTHS.. semakin bijak dah boleh suruh2 juga kadang.. tp dapat report dari pengasuh mika suka mengamuk sekarang.. nangis jerit2 bila tak dapat apa dia nak.. aduhaii susah hati mama tau.. jangan notty2 sgt k... mama n papa LOVE u so much!!!!!!!!!!!



6 bebelan kawanku:

[-suziey-] said...

happy 22mth mika..hehe..ala besela budak dh membesar dia nk main jek..

bonda dadif aka akish said...

ohooo pon jenis ssh nk makan eh???same la dadif...adoi fining..naseb susu masih kuat hisap...

tula...yg penting mereka neh sehat...cargas...cerdik...meninggi...sudah syukur alhamdulillah..

=)

eima said...

mata mmg sebijik fahim ...
tu la pasal .... cam mika die tak brape nk mkn ..fahim plak mkn bleh tahan tp tak mo berisi ...tp berat menten la ....

cam fahim die amik appeton lysine tuh ...
tp tak gemuk cuma selera mkn je la ...
tp skrg aku dah tak beli sbb die mkn selera je .. tak dak masalah...

mika = fahim
1. mata
2. puting
3. bibir

ieda said...

mika bertambah kurus ya .. x pelah dik janji selera makan dia x merosot .. budak2 nie x sama .. ada yg kecik kurus dah besar makin berisi :)

Heartilyina said...

ihsan dh bg appeton pn mcm tu gak. xlut kot hihi. ihsan plak nk mkn mama suap. dh sedia semua2 dia sentuh sket2 je. agaknya dia rasa lg sng mama suap. mama suap pun berjam2 makan. dok kemam je. kalau anta nursery xtau la xde siapa nk layan dia mkn berlapar la ko agaknya. mmg susah hati kalau anak xnak mkn n cerewet ni. sabar jelah hihi

mama ihsan

Nens Collection said...

budak2 dh besar igt main je kan..mest rindu badan die yg bambam tu..

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah