Tuesday, June 21, 2011

Perjalanan Sehari ke Terengganu

Kalau ikutkan hati tak larat sungguhnak g keje hari ni

tapi ada lak sms itu ini yang nak kena buat hari ni..
adoiiila...penatnya.. dengan mika demam lagi berat hati nak tinggal g keje

nak taknak kena g gak nampaknya..

kisah perjalanan semalam..

pegi terengganu  balik hari atas urusan keje

Jam 4 pagi dah siap  kunci jam dan suh mak buat morning call.. sib baik aku terjaga.. malam tu memang asik terjaga..yerla flight kul  6.55 kalau terlepas matila aku...huhu..

kul  4.40camtu driver opis ambik kat umah.. menuju ke LCCT..laju gak dia bawak takut aku tak sempat check in.. dalam kesamaran pagi yang mamai-mamai kul 5.30 dah sampai LCCT...punyala ramai umat manusia rupanya..semua nak kejar flight pagi...

jam 6.30pagi dah ready boarding dlm flight..masa tu rasa nak lelapje mata.. baru nak lelap ada makanan lak sampai.. rupanya opis akuorderkan sekali  bfast masa booking flight..  tapiawal lagi mcm tak lalu nak makan.. sekali baru nak makan diorg announce nak landing dah..ayarrrk cepat betul..rupanya flight sampai awal 20 minit dari jadual asal..

 berada di atas awan... rasa besarnya kuasa allah.. terpikir dalam kepala tentang kiamat..takutnya kan.. belum cukup lagi amalan rasanya...


 matahari pagi dah nak muncul..masa ni dah  kul 7 lebih dah....



terasa berada  disuatu dunia lain.. jarang sekali dapat flight seawal pagini..kebiasaannya aku naik flight malam...  tak nampak apapun ..boring..


keje siap dalam kul 5..kakak ofis sana offer nak hantar ke airport..siap tumpang mandi rumah dia.. kul 8 dia hantar ke airport tganu (lupa nama dah)..

masa nak check in ada orang tegur beg aku kenatimbang..pegi aku handcarry je kertas2 keje aku..  lepas jek..sekali balik tak lepas..sebab  aku memang ada bawa lebih dokumen2 dari sana.. kena timbang beg pula... 12kg..patutla..limit 7 kg je untuk handcarry... dah kena bayau  RM45 plak n kena check in beg.. akumemang FOBIA tul la AIRASIA ni... takleh  nampak muka aku keje nak charge berat  je..baik ko timbang aku sekali  ber  KG2 lak lagi kena bayau...hahahhahaha

sampai LCCT dalam kul 10.40... driver opis dah tunggu sampai umah dekat kul 12gak..budak kecik tu dah tunggu aku depan pintu siap  salam2..alahai mama pegi 1 hari je mcm seminggu... mulut dia potpet potpet  mcm mengadu sesuatu..tp hanya dia yang paham apa dia cakap..mama anggukan je la..hehehhe

sesungguhnya hari ni amat penat.. penat buat keje takpe..tapi bilatak cukup tido kepala mamai pening2 lalat.... nak cakap ngan orang pun mcm orang lalok....huhuhu

10 bebelan kawanku:

eima said...

mika siap tgu lagi ek ...
huhu tak tido lagi tu dah kul 1..sehari suntuk tak jumpa mama die

ch@ said...

tak sound ke kak, 'akak ni taknak timbang skali ke dik?' hahaha. semua nak kena timbang.

alyyani said...

subhanallah, cantik nya awan itu...

Zura said...

bestnye tengok awan2 tue..

Diamilikku said...

boleh tahan mata dia berjaga yer..kalau alesha memang akan bertahan mata..tapi aisy takdenye..dia ngantuk terus lelap je..bila kita balik dia buka mata sikit pastu sambung lelap..esok pagi baru lah nak lepas rindu gomol@

ajumohit said...

wah seronoknya bekerja sambil makan angin...selamat pergi dan kembali eda..msti mika windu hehehe

noor said...

bila tgk gbr awn jd takut lak

teringat awan nano versi jozan heheheh

ct N honey said...

ct baca pun dah penat,ini kan yang pula penulisnya

teratai said...

masyaAllah betapa cantiknya alam ciptaan Allah!Terpegun melihat gambar awan tu....

Intan & The Boys said...

terernya ida! kalau kita dah melepek dah. hehe.

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah