Thursday, June 30, 2011

PERTAMA KALI AKU .....Malaysia VS TAIWAN



Malam tadi perlawanan Malaysia VS Taiwan di Stadium Bukit Jalil

Buat pertama kalinya aku tengok bola LIVE...

hehe yerla aku bukanla kaki bola sangat..

selalunya hubby aku je yg rajin g stadium ngan kawan2 dia.. tapi semalam kul 4 lbh aku kat hq dia leh bg sms tanya nak ikut tak g stadium.. hati tu berbelah bagi gak nak g ke tak ek.. sebabnya tau dah mesti penat.. memikir gak banyak kali... tapi hubby aku ajak gak nak bg experience katanya.. so ikut jerla ....

parking amatla jauh.. lebih 1km rasanya.. mulanya nak naik motor je.. tapi memikirkan si kenit aku tu kang tido ke apa bahaya plak .. naik keta gak la.. so kul 6.30 dah kuar umah tu pun kira lewat dah... dah nak dekat sampai sana jam la pulak.. ramai betul orang rupanya...

kami sedondon anak beranak pakai kuning.. semangat betul kononnya.. mujur aku ngan  mika ada baju kuning walupun bukan jersi team malaysia.. pasni nak pakai biru plak la...


sian papa jauh betul dia dukung mika.. dekat 2km gak la agaknya.. haha aku agak je.. yerla nak bagi lepas jalan adalah bahaya..



terbentang luas stadium... kami duk penjuru.. byk gak seat lg.. tapi biasa la dah lambat grand stand pun penuh la..... duduk la janji nampak..



Sebelum masuk sempatla papa belikan mika trompet bising ni ngan bendera.. suka la si kecik tu.. tengok muka hubby masih mampu tersenyum awal2 game.. ehheheh tengokla nanti dah last.. kuikuikui



kelakar kan.. aku duduk atas.. tp kan aku rasa gayat.. ahhaha
ssebab seat t rasa mcm curam dr tangga ke tangga


ramai gak orang walaupun esoknya hari keje kan..  aku tyg tak biasa dengar la hiruk pikuk jeritan diorang ni.. seronok gak.. terasa semangat malaysia tu dalam hati masa diorang nyanyi lagu negaraku ramai2... bergema stadium..



ini orang baju hitam kan memang aku sakit hati.. dia taknak dudduk walaupun dah ada orang sound.. wat pekak jek.. menganggu pandangan mata aku dan org lain yang nak tgk game... bebai sungguh.. last2 aku sakit hati tukar seat... wat penat aku bayar tgk kepala dia lak kan...


Mika kan takleh nak puji ... not good sgt la malam td.. dia lagi behave tgk wayang dari tengok bola.. dia nak merayap sana sini panjat tangga.. yang paling aku hilang sabar bila dia lempar puting dia kebawah.. tah kena kepala siapa gaknya.. sayang lak tu puting baru.. eeeeeeeeee geram jek aku... bagi apa2 pun tak nak dia menjerit nak minta bebas.. sudahnya papa g belikan kacang nak umpan dia... baru LEGA sket.. kalau tau awal2 td aku dah sumbatkan makanan.. hihi

dah dapat kacang baru duduk diam... eeeeee cubit kang baru tau.. hehehhe.. muka papa dah hilang senyum layan kerenah dia.. hahahah






ok dah abis nak balik daaa.... mika posing tak nampak la sebab guna hp BB papa... tak clear

yang paling aku nak gelak kan.. aku ngan hubby sibuk layan mika.. tau2 tengok orang berdiri.. "eh papa kenapa orang semua bangun?" hahahah rupanya game dah abis dah... angkara melayan mika la mama n papa tak sedar game dah abis.. tp yang penting dapat tengok MALAYSIA score la.. kira berbaloi g stadium semalam sebab Malaysia menang kan... yang penting gak dapat gak tengok khairul fahmi che mat walupun dia tak main semalam ... hihihihi

keputusannya maysia 2 - taiwan 1...
huhu next game kena sedia umpan untuk mika kalau nak tengok bola lagi... huhu seronok tapi kami kena struggle bawak budak kecik tu... hihi

8 bebelan kawanku:

eima said...

o0o 1st time ek ... ok la tuh ...
cam fahim die dah biasa ... sbb mak pak die pun berdating kat stadium ...dlm perut .. baby je aku tak bw sbb stadium kan kotor ...dah besar on balik ....


lama2 mika biasa la tuh ...

Nens Collection said...

sy layan depan tv jek..teringin nk tgk live..tp ammar tdo awl..kol 8.30 dh krohhh dh..xleh tahan die punyer tdo..nnt mengamukkk...huhuhu

bonda dadif aka akish said...

ohooo pasti mika sonot.....

=)

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

sekali je cik jue pi sekali tengok bola..malaysia lawan indonesia....
semangat satu family namanya

MrS. F!zA said...

wahHH! Mika gi tgk bola live..kalo darwisy lah jenuh harubiru..bukan leh duduk diam setempat mcm tu.

lelamaisara said...

Wah seronok Danish ye...nanti dah besar nak men bola ea...

Intan & The Boys said...

puting yang mika lempaq tu sebijik puting jaz. hehehe.

mika kira ok la tak lari sana sini. kalau khalish memang ngan kitorang tak duduk kot. kena layan dia berjalan. mika ni kira behave la ida. lucky you!

mummysyafie said...

mak aii..ramai nya orang. agak2 kat taiwan bleh menang tak team kiter.

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah