Thursday, June 9, 2011

Sambal petai ikan bilis

Sambal Petai ku...






Minggu ni mood memasak sudah datang...

tak tau pasal apa...

sejak kes pikir menu berbuka... dan sejak syok membeli barang basah di NSK yang sememangnya murah...hahaha

semalam petang asalnya nak masak sambal ikan..tp singgah kedai nampak petai... 3 papan 5hengget sib baik elok takde busuk atau ada ulat... dah nak buat sambal ikan bilis petai pulak... ikan bilis goreng garing-garing..memang superb....

hubby aku makan 2x tambah pinggan penuh... perghh sedapla tu..hahah perasan sket.. semangkuk aku buat sambal..berjaya hampir dihabiskan.. tak  buat pedas sgtsebab lakiku tak tahan pedas.. huhu tak mencabarla.. kuikuikui


kalau mood rajin hari2 nak masak...kalau mood malas seminggu dapur tak berasap... hahaha makan kedai jawabnya....kuikuikuiiiiiiiiiiiiiiiii

13 bebelan kawanku:

http://aniesandyou.blogspot.com said...

suka mkn sambal ikan bilis tp..x mkn petai

Yang best tentang Julai 2011

eima said...

sedap nye ... merah gitu ... menyelerakan ...
klu panjang die suka sambal udang petai ...
tp petai tak mkn pun die mkn udang nye je ....

Nens Collection said...

bestnye..kegemaran sy nih

mamalieyna said...

aduuuh tergoda weeeh...cepat poskan kt ibu mengndung ni..hee~ terliur dah..huu~ dapnyer.. ^_^

fazilzura said...

fuyohh menu mantopp ..

betui2 zr smlm baru smp itu mood, tp xde ler masak banyak , menu simple2 jek .. syukur licinnn .. anak & somi kenyg

MRS. K said...

dap.dap.. bak mai skit

SSulieana said...

mmg nmpk menyelerakan...su sejak ade auni sabtu ahad je la nk mask pun...

saveme_zero said...

aduhaii...terliur betul tgk sambal ikan bilis petai ni.

zaidah said...

sedaplah tu maknanyer sampai 2x tambah...memang betul klu ade mood datang memang nak memasak aje..tapi bila malas...aduss

noor said...

mmg nmpk mnyelerakan..org d sana jering ehhehehe

EiJa ZaQuaN said...

tgk pun tau sedap..
menu feberet asben ni..tp eija ni jerk yg jenis malas sikit nak masak..ehhehe...

Ya ALya said...

petai adalh kegemaran ya........confir sedap kan mama mika masak...tu yg hubby 2 kali tambah.....

ch@ said...

uiks sedapnya. tengok gambar pun meleleh air liur. alaaa kita kena menyotong kak, sotong banyak nar dlm peti tu.

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah