Tuesday, July 19, 2011

day 3 &4 mika chikenpox

 sian anak bujang aku.. muka dah mot mot... hari ni dah hari ke 5.. bintik2 ada yang dah pecah dan nak kering.. tapi ada gak yg baru nak tumbuh terutama kat tangan dan kaki... pic ni semua tuk tatapan mika bila besar nanti...


 kalau lepas mandi naik nampak merah2 sebelum sapu losyen.. actually org kata takleh mandi.. tapi aku lap2 mandi ala kadar.. sebab nanti lambat kering...


 penuh gak di badan.. huh cekci la


 kat jari..

 tangan.. sian baby mama...



 belakang badan....


 aktiviti harian.. tengok tv... kat rumah memang taknak pakai baju langsung.. pakai pampers je.. pakaikan baju meraung dia.. aduhaii sedih tgk.. agaknya pedih kena tempat yg pecah2 tu...


 setia ngan kerusi merah dia....




 semalam baru aku perasan... ada 3 biji kat bibir dia.. dan 1 kat lidah.. patutla dia tak nak makan...



 tido menganga sebab puting tertanggal..


 2 hari ni mama cuti lagi.. maybe esok papa lak jaga mika ya.. mama doa mika cepat sembuh... ramai yg doakan mika kan.. terima kasih semua............. semoga allah membalasnya.. aminnn

13 bebelan kawanku:

alyyani said...

yaAllah sedih nye tgk mika. tak sanggup lak tgk bila anak kena chicken pox. tp elok la kena awal. nmpk mcm dah keluar semua ye ieda. banyak tuh. sampai kat bibir pun. hope mika kuat la. dan cepat baik ye.

aMiYs said...

alahai.. ciannye mika.. aunty doa mika cpt sembuh ye...

http://aniesandyou.blogspot.com said...

dia meragam x sepanjang kena CF ni?

Kerana LiverpoolFC episode 1

Kerana LiverpoolFC episode 2

Kerana LiverpoolFC episode 3

ajumohit said...

alah siannya smpi dlm mulut pon ade...aduiii sian mika, yelah semua pon doakan mika cpt sihat...takpe nnti dah besar mika tak kan kene lagi CP ni...

zaidah said...

klu dia pakai baju berpeluh lagilah gatal biarkan aje dia tak berbaju....cepat sembuh yer mika

fazilzura said...

Ya Allah , sian nye dia...
nmpak bijik2 tu beso betui ye.. aduyai anak , cepat2 le baik ye..

awk try kasi skit2 air kelapa , kasi kuor abis sume bijik2 tu

@e_da said...

alyani.. kat kaki lum kuar lagi.. org kata kalau tapak kaki tak kuar lg lum abis lg... hope cepatla baik kan.. tq doakan mika..


tq auntie amiys...

anies.. dia meragam time gatal.. suh garukan.. pastu taknak pakai baju...


tu la aju tak sangka dalam mulut pun ada


kak zaidah.. kat umah mmg tak berbaju langsung..


zura.. bagi gak air kelapa.. paksa dia minum.. kalau tak lambat kuar lambat baik kan..

Wife to Firdaus Ghazali said...

sian mika...semoga cpt sembuh ye kak ;)

SSulieana said...

sian nye mika...byk betul kuarnye...tp mcm dh abis kuar je tu...ms zayyan kene dulu x abis kuar, takut nnti kene balik...dugaan jd mak mcm ni la kan eda...berkorban apa sajeee...

eima said...

kesian nye mika.. tp mika bagus la tak meragam ...
risau nye ... cam ne la klu fahim plak kena nanti ...mesti sakit kan ...

org tua kate klu kena campak sengal2 otot sendi ...

mintak2 la mika cepat sembuh ...

Cik Puan*PIE said...

siannye tgk mika.c ammar pun ada tumbuh kt lidah seketol.kak ida masakkan bubur, pnggang ikan.mst dia bselera nnt.klau buat kuah2/sup ni mng xjln sgt time bdk xsihat.try la, asalkan ada something yg dia bole mkn.nnt lapo, sian dia.
*xpe mndikan, sb ciken pox tu gatal n bisa.klau xmndi lg rimas dia.

noor said...

bila tgk keadaan mika nih untie xterkata...mama lg lah kan. kuatkn smangat yer mama

Amanda Sasha said...

kesian mika. semoga cepat sembuh adik sayang. =)

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah