Wednesday, July 13, 2011

Gigil Aku semalam 1.. JPJ

 Semalam adalah hari haru biru bg aku..
Hari menggigil aku 12/7/2011 ------ haha
macam2 hal la.. meh i story jadikan kenangan diri sendiri

kul 11 lebih (pagi) aku mintak sign bos nak kuar g pejabat poslaju
yg aku kata nak pos barang hadiah mak kan..
sebolehnya aku kena pos sebelum kul 12 sebab nak brg tu sampai awal.. ni pun salah aku gak last minit baru teringat nak pos.. tunggu balik kg nak bg hadiah lambat sgt tak suprise kononnya.. takpela demi mak kan.. jgn jadikan ianya SUSAH...

aku kuar sorang.. kuar sket depan opis JPJ buat roadblock...
dengan muka selamber buat dek je.. sekali JPJ preeettt kat aku suh ke tepi.. 
memula ingat org lain kot.. sekali yg depan sket pun preet kat aku...
hahaha mmg aku la tu.. so brhenti je la.. kang lari kena kejar lagi naya.. ahhahah

pic google JPJ
Hahaha gigil tak gigil aku bila kena tahan... dah la sorang.. tp aku tau kot apa kesalahannya..
buka cermin keta semestinya dia nak lesen..
aku ni kuarkan la IC, Lesen. tp yg bestnya segala mak nenek kad yg ada dalam purse aku nak kuarkan.. hahah.. mau tak kan .. dah gelabah...JPJ muda.. aku pun rileks je dalam gelabah..
dia tanya " keta sape?
"saya"
"keje mana"
aku jawab.. "institut .........."
"oo mengajar ya"
jawab balik.. "lebih kurang la encik"
"nak g mana ni?"
"nak g ke poslaju selayang" jawab jujur je sebab dah gigil .. ahhahah
"dah kawin blom"
hahahah ni tak boleh blah.. kena tanya gak ek.. "dah"

ok la kak.. tahan ni sebab keta akak ni cermin gelap ...
"oo yer la encik.."
"akak mmg beli camni ya"
"aku iyakan je.. padahal laki aku punya keje la tinted cermin belakang tu bg gelap.. tempat driver n penumpang depan je cerah... alasannya panas la apala.. huh saje nak bergaya le tu...nak nampak sporty la apala.. dah la aku yg bawak hari2 g keje.. kalau kena tahan aku gak la yg kena jawab.. adoii bala la...


  
 contoh.. mmg la gelap kan.. haha.. nanti kalau dia tak nak bukak kalau kena saman dia la bayau.. kuikuiii

kesudahannya dia borak2 terangkan akta2 pasal cermin gelap ni.. aku dengor je la... tapi alhamdulillah dia bg aku lepas dan suh jalan.. maybe tgk aku keje gomen pastu buat muka toya je kot kot.. ahhhaha apapun alhamdulillah tak kena saman.. kalau tak melayang RM aku.. tp aku rasa sebab aku ckp  aku cakap tu keta aku.. maybe dia tak syak aku nak alter2 keta tu yg asal. agaknya la.. sebab beberapa kali aku ekna tahan polis kalau aku ckp keje sekian.. sekian.. alhamdulillah la takat ni dia tak saman.. tp jgn la lepas ni kena plak.. mintak simpang..


 ok ni baru citer gigil 1.. ada lagi 1 next entry...

7 bebelan kawanku:

Diamilikku said...

hahahhahahahahha....gigil ehhh...akak pun kalau kena tahan gigil jugak...tapi betullah eida..mcm sekarang cuaca panas sangat2 tinted sikit2 pun terasa bahang panas tu...tp tu lah nak tinted banyak takut la pulak

eima said...

heheh kitorg pun penah kena preet ngan JPJ tp sbb konpius tatau sape die preet ..kitorg main blah je...hahah sbb yg jpj 1st srh benti yg depan suh jalan kami jln je la... ku tak mampus kena saman sbb tinted gelap gak ...

alyyani said...

alahai, dah kena tahan dgn pak jpj lak tu harus la gigil2. huhu..

MrS. F!zA said...

hahahaha kita belum pnh kena tahan ngan polis time drive..kalo kena tk giogil kot sbb rsanya mana taknya keta semua standard..tkdak ubah apa..hikhik

Intan & The Boys said...

maunye tak gigil. hahaha.

tapi biasanya diorang nampak pompuan yang bawak diorang jarang nak saman2 ni. kita 2 kali kena tahan sebab tak pakai seat belt. selalu lepas je. just diorang tulis2 nama dalam rekod book diorang. nak buat apa ntah. haha. :)

ajumohit said...

huishh tak pernah lg kene tahan ngn polis...saya pon msti gelabah mcm eda tp syukurla tak kene saman ek hehehe

AyuArjuna BiGoshh said...

mana tak gigil polis tu tahan hik hik

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah