Friday, July 15, 2011

Hajat dah kesampaian

Mixer lama sudah ada pembeli..
maka mixer baru sudah  berada di tangan..
baru puas hati...
dekat seminggu gi beli semalam baru dapat.. 

ni la dia idaman hati... lebih kuirang je ngan aritu tp ada sebabnya kenapa aku suka yg ni.. tp hanya aku la yg tau.. hihi.. kepuasan dalam diri yg penting kan..

My mixer baru.. Faber



seksi n cun tak? hehehhehe



bila dah ada harus la test terus kan...
makanya malam td  terus la aku beroperasi di dapur...


keje cepat .. mudah dan pantas.. telur pun cepat jek naik...


taraaaa... dah siap adunan...


sesi mewarna2 paling aku suka walaupun remeh....


i like!!!!!!!



sebelum di kukus... Colourful!!

Dan hasilnya.....
 







sangat puas hati... dan yang paling puas hati.....

tengok bawah ni..
.
.
.
.
.
.



mika sangat suka kuih ni... mika penggemar apa2 jenis kuih sama mcm mama dia.. pregnantkan dia mmg aku suka makan kuih.. heheh

bila mama bagi pinggan tu kat dia " waaaaaaaaaaaah " katanya..
berlari2 depan tv bawak kuih tu makan sambil tgk tv..
nak mencuba lain resepi lak lepas ni... 

selamat mencuba..

puas hati bila anak suka makan apa yg kita masak.

11 bebelan kawanku:

Intan & The Boys said...

sedapnya!!!
:)

ajumohit said...

eda..kamu mmg rajin!!! bagusnya siap beli mixer itu utk buat kek2 dan kuih kegemaran..daku ni malas la eda..cmne nak jadi mcm org2 rajin mcm ni hehehhe

♥cikmOt♥ said...

lepas ni harus rajin membuat kuih dan kek ye kan...dah ada mixer baru..hehehe

yatie chomeyl said...

ida, bekay yang isi muffin tu, cawan maroon tu memang khas untuk muffin ye? sbb hari tu dh buat apam ni, tp xde bekas mcm ida ni..so x comel shape dia uwaaaaaaaaaaaa

@e_da said...

tq intan

aju.. ida suka buat kuih.. tp keje2 lain ada gak yg malas.. haha ikut mood

cik mot.. lebih bersemangat lepas ni.. heheh

yatie bekas tu kan mmg jual untuk buat apa2 kuih pun.. tp kalau nak buat apam ni mmg kena guna bekas cover tu supaya apam kita elok ikut acuan dan tak kembang

♥SyilaSyira♥ said...

cutenya apam2 tu...mmg sgt menyerlah mixernya. Nak tanya la..balang mixer ni klo kita on dia pusing sekali x..???sbb mber syila pernah beli yg ELBA tapi rupanya balang dia xberpusing...sabar je tau

AyuArjuna BiGoshh said...

nak try buat jugaklah :)

eima said...

nk cuba gak tp mixer takdak lagi la ...kena balik kg amik ...

alyyani said...

makin kemas dah cantik rupa apam polka dot mama mika ni. lepas ni lagi up la skill baking2 ni eh. sleek & sexy gitu mixer baru ieda. ni preparation nak buat kuih raya ke? :)

http://aniesandyou.blogspot.com said...

bleh bukak gerai ms ramadan ni..jual apam polkadot

Kerana LiverpoolFC episode 1

zaidah said...

berwarna warni...cantik...mesti sedap...minatk skit mika..

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah