Thursday, August 4, 2011

Bila Dah lama tak Buat ARTWORK

Sejak dah abis belajar tahun 2002 memang lama payah la nak hasilkan apa-apa artwork.. 
bila dah keje ikut apa yg jadual tugasan keje
tapi still masih dalam bidang cuma jarang di prakttikan..
sehinggala outing aktiviti SANTAI untuk menghasilkan karya Kreatif Pengajar di FRIM bulan lepas
semua pengajar kena hasilkan sekurang2nya 1 karya..

dan inilah hasil aku..
aku takde idea sgt nak buat karya 3D.. 2D pun ok gak la.. janji ada teknik dan hasil

Beberapa keping pic yang aku snap ketika di FRIM.. aku guna teknik Print dan mix watercolour n pencil colour (mixmedia). Naik atas tempat air terjun.. Keadaan masa tu hujan.. sedar tak sedar betis aku kena GIGIT PACAT.. sampai sekarang aku rasa gelinya bila tengok pacat tu.. lepas hujan terus taknak naik semula ke bukit tu...


water colour.. 


Touch up juga guna pensil warna.


Syok gak dah lama tak main warna.. heheh





Setelah di framekan.. Tajuk ISI ALAM SIRI 1 hingga ISI ALAM 4. gigih aku potong mounting board tu.. dah lama betul tak buat keje2 tu.. seronok pun ada.. teringat zaman kat uitm semester 1 dan 2



pelbagai saiz frame n Pic .. yang ni mix media







Huhu bila lama tak pegang pensil dan warna.. tangan kaku gak..

kalau hubby aku memang semulajadi pandai melukis.. suka tengok tapi sekarang ni dia tak sempat nak buat semua tu.. nanti ada masa aku tunjuk hasil dia..


Agak-agak mika ikut jejak papa dia ke tak ek... tapi tengok dia pegang pencil mcm ada gaya.. hihi

12 bebelan kawanku:

MRS. K said...

wahh... kite ni jenis tak berseni.. huhu

noor said...

nice!...bleh pinjm pensel warna awk tak utk aiman ehehhehe...

eima said...

korg ni ber2 ni .. aku teringat cite nur kasih ...
adam ngan nur kan pandai melukis ....

azura samsuddin said...

sungguh cantiklah, mmg org seni ... gud job!!

zaidah said...

cantiknyer....pandai aeda buat...kreatif..

yatie chomeyl said...

canteknya Ida..kalau i daun sekeping pun xreti nk lukis kui3x

bonda dadif aka akish said...

ttp cun eda!

best owh kalo tgn kreatip neh..

http://aniesandyou.blogspot.com said...

mcm lps gian je..santek!

ch@ said...

wow, cantik sangat. kita pun tak pandai nak buat macam ni, TAHNIAH kak. serius lawa.

psst: buat tuk kita satu leh? hahaaa.

ajumohit said...

Wahh hubby n wife minat yg sama, msti mika pon begitu...kreatifnya Eda....

Diamilikku said...

serius akak jeles...ida lukis semua tu? wow...amazing :)

nanakimie said...

wah,kretipnya mama mika:)

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah